Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
28.10.2012

Sešívaní otočili v Brně a vezou domů tři body

17. kolo, neděle 28.10.2012, Kometa Brno - Slavia
Kometa Brno
3:4
1:1, 1:1, 1:2
Slavia

Branky a nahrávky: 12. Divíšek (Svoboda J.), 27. Divíšek (Žižka), 60. Divíšek (Petrovický, Malec) - 16. Sklenář (Alinč), 38. Kuboš (Růžička), 51. Hertl, 52. Stránský (Krenželok, Kadlec). Rozhodčí: Šír, Trombík - Čech, Dřínovský. Diváci: 7200. Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4, 3:4.

Sestavy

Kometa Brno

Trvaj - Žižka, Valach, Bičánek, Švrček, Hruška M., Malec, Valábik - Svoboda J., Divíšek, Hruška J., - Zohorna, Koreis, Dlouhý - Erat, Petrovický, Holec - Wasserbauer, Dočekal, Hořava

Slavia

Kopřiva - Kadlec, Kučný, Kuboš, Běnovič, Kolařík, Kempný, Šulc, Dresler - Hertl, Alinč, Tomica - Stránský, Kalla, Krenželok - Sklenář, Růžička, Jelínek - Žejdl, Pospíšil, Poletín

Hokejisté pražské Slavie dokázali v rámci v 17. kola zvítězit na ledě favorizované Komety Brno a vezou si do metropole tři body za výhru 4:3. Sešívaní dvakrát v Kajot Areně prohrávali, nakonec ale dokázali otočit na 4:2. Brno stihlo už jen snížit v poslední minutě zásluhou Divíška, víc však nestihli.

Kometa vstoupila do utkání lépe a hned v úvodu dokázali Erat s Milanem Hruškou ujet slávistické obraně a vylámali si zuby až na Kempném, který perfektně vystihl pas před prázdnou branku a poslal puk do bezpečí. Vzápětí se ke slovu dostal několikrát Holec. Nejprve prověřil Kopřivu během hry čtyři na čtyři a posléze se řítil sám na červenobílého brankáře a ten dokázal jeho střelu vytěsnit nad.

Slavia doplácela na množství vyloučených a brněnský klub se tak dlouho držel v útočném pásmu a sešívaným se nedařilo ze sevření vymanit. Jejich tlak vyústil až ve vyloučení Kolaříka, který byl nucen násilím zastavit spolupráci Zohorny s Koreisem. Tuto přesilovku dokázala už Kometa využít beze zbytku. Tomáš Divíšek nahrával před prázdnou branku, ale od Beňoviče, jenž padl do střely, se puk odrazil zpátky k němu a on ho dorazil za bezmocného Kopřivu.

Po inkasovaném gólu přišlo naopak období Slavie. Ta se tlačila do brány a pořádně prověřovala Trvajovu připravenost. Stránský se ale nechal vyloučit a vypadalo to na další tlak Komety. Ta se ale k ničemu pořádnému nedostala a puku se ujal Jakub Sklenář, který v úniku forhendovou kličkou překonal Trvaje.

I ve druhé dvacetiminutovce pokračoval aktivní hokej z obou stran, avšak žádný z celků si nedokázal vypracovat vyloženou šanci. Diváky v aréně tak zvedla ze sedadel alespoň potyčka Sklenáře s Milanem Hruškou, za kterou šli oba aktéři na trestnou lavici.

Při následné hře ve čtyřech byli slávisté vyloučeni za příliš mnoho hráčů na ledě a Kometa toho dokázala využít. Střílenou přihrávku Tomáše Divíška z pravého kruhu srazil mezi Kopřivovy betony nešťastně Kempný.

Sešívaní pak přežili další šance Komety, které musel několikrát likvidovat Kopřiva, aby sami udeřili. V početní výhodě se k puku dostal Růžička a poslal ho na modrou Petru Kubošovi, jehož bomba skončila až v Trvajově svatyni.

Do třetího dějství vstoupily oba týmy aktivně a Kopřiva hned zasahoval proti Petrovickému, jehož střelu dokázal vyrazit, ale puk až příliš dlouho poskakoval po brankové čáře. Slavia si vzápětí vynutila faul a domácí Žižka tuto skutečnost neunesl a jal se odsedět si osobní desetiminutový trest. Červenobílí se sice drželi v pásmu Brna, ale chyběl tomu větší střelecký apetit.

Polovina zápasu se nesla ve znamení bojovnosti a absence hezkých akcí. Status quo narušila Kometa, když se do tutové gólové šance dostal Koreis a těsně branku zprava minul. Pravidlo nedáš dostaneš se opět ukázalo platným a Tomáš Hertl si povodil brněnské obránce a střelou z pravého kruhu překonal Trvaje.

O minutu později udeřil Jan Stránský, jehož přihrávku Krenželokovi srazil bruslemi brněnský bek za Trvajova záda a naplněná Kajot Arena začala tušit, že dnes se bude pít leda tak na utišení žalu.

Kometa ještě dostala šest minut před koncem základní hrací doby naději v podobě dvou početních výhod za sebou, přesilovky však nesehrála dobře. Až v poslední minutě ještě utkání zdramatizoval a svůj první hattrick kariéry zkompletoval Tomáš Divíšek, ale na tom, kdo si odveze tři body, nic nezměnila ani závěřečná brněnská power-play.

Autor Václav Baumann, Alžběta Mufová
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více