Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
15. listopadu 2012

Dávidu Skokanovi se v Praze líbí. Česká extraliga je defenzivnější, říká

Utkání v promrzlém Edenu nevyšlo Slavii podle představ. Nováček v týmu Dávid Skokan tak zažil v jejím dresu porážku i napodruhé. Přesto třiadvacetiletý slovenský útočník hodnotí první dny svého angažmá v české extralize kladně a věří, že uspěje v měsíční zkušební lhůtě, kterou mu vedení klubu udělilo na prokázání kvalit.

Zběsilé výměny, které v posledních týdnech otřásly nejen českou extraligou, se Slavii vyhýbají. Již zaběhnuté a fungující vedení klubu jen vhodně doplňuje a to je možná klíčem dosavadních úspěchů. Nově slávisté ve svých řadách přivítali na zkoušku Dávida Skokana z Popradu. „Parta mě přijala velmi pozitivně. Chtěl bych poděkovat panu Růžičkovi, že mi hned v začátcích dává příležitost. Udělám všechno pro to, abych mohl v české extralize zůstat,“ pravil třiadvacetiletý útočník krátce po utkání v Edenu.

Skokan v dresu Slovanu Bratislava

Vladimír Růžička jej přivedl do svého týmu na základě dobrých referencí od východních sousedů. „Slavia o mně měla zájem už před sezonou, ale tehdy jsem měl po operaci rameno a rozhodl jsem se tedy zůstat v rodném Popradu. Dostal jsem pak více nabídek z české extraligy, ta ze Slavie ale přišla jako první.“ řekl Dávid Skokan.

Soutěž má vysokou úroveň

Vzhledem k původu Dávida Skokana došlo i na srovnání české extraligy s tou Slovenskou, v níž mladý forvard odehrál několik sezon za Slovan Bratislava a HK Poprad. „Slovenská liga je dobrá, ale česká extraliga je úplně o něčem jiném. Víc se brání a teď při výluce v NHL má soutěž vynikající úroveň. Na Slovensku se hraje daleko ofenzivněji, běžně padají například tři branky za pět minut,“ srovnává obě soutěže.
Duel provázela i drobná pyrotechnika

Slavia hrála v Edenu tradičně před výbornou kulisou. Prostředí stadionu, který již nevyhovuje extraligovým požadavkům, mladého střelce nezaskočilo. „Jsem zvyklý na podobné stadiony. Na Slovensku moc nových nemáme,“ pohotově odpovídá.

Hned ve svém prvním domácím utkání se nadějný křídelník prezentoval fyzickou hrou. „Od malička hraji tvrdě a rád chodím do soubojů. Je to můj styl hokeje,“ potvrdil teze novinářů. A jak by se popsal on sám? „Nerad hodnotím sám sebe. Ať fanoušci přijdou a udělají si o mně vlastní obrázek,“ usmál se.

Autor Jan Salajka, foto: hcslovan.sk
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více