Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
18. listopadu 2012

Už jsem si zvykl, že nedávám góly, tvrdí sváteční střelec Tomica

Jednadvacet kol trvalo, než se podařilo útočníkovi Markovi Tomicovi vsítit jeho první gól této sezóny. Ve spolupráci s Hertlem se však konečně trefil, a dokonce do sítě úhlavního rivala sešívaných - pražské Sparty. Zeptali jsme se ho nejen na tento gól.

Konečně se vám letos podařilo vsítit svou první branku, máte z ní radost?
Už se mi několikrát stalo, že jsem čekal na gól delší dobu, takže mě to již netrápí tolik jako dřív a zvykl jsem si už. Z gólu mám samozřejmě obrovskou radost.

Sparťané vstřelili svůj druhý gól v době vašeho vyloučení. Těší vás, že jste si to poté vykompenzoval vyrovnáním?
Bohužel se to někdy stává. Nám se v poslední době oslabení příliš nedaří. Nyní jsem to byl já, kvůli komu jsme dostali branku, ale zaplaťpánbůh, že jsme to otočili.

Dnes se vám podařilo zvrátit nelichotivý stav 2:0 a vybojovat všechny tři body. Máte z takového vítězství o to větší radost?
Každé vítězství je dobré, ale když se to takhle otočí, navíc ještě venku na Spartě, tak je radost určitě větší. O to víc nás to nakopne do dalších bojů.

S Tomášem Hertlem jste dnes společně zařídili dvě branky. Souhlasíte, že se vám spolu daří?
Proti Vítkovicím jsme spolu hráli v jedné lajně, dnes jsme začínali jenom první třetinu a od druhé hrál Tomáš v první formaci. Je zajímavé, že jsme oba góly dali v době, kdy jsme vlastně ani na ledě neměli být spolu.

Slavia se v současné době v tabulce nachází na sedmé pozici. Jste s tímto umístěním spokojeni?
Snažím se tabulku moc nesledovat a koukám se jen na naše zápasy. Víme, že je důležité vyhrávat, ale to chtějí všechny týmy. Musíme prostě zabojovat víc.

Vaším příštím soupeřem je Kladno. Myslíte si, že zopakujete výkon z vašeho posledního společného duelu a porazíte je?
Budeme se o to určitě snažit. Už nyní ale víme, že to bude těžké. V každém případě uvidíme, jak se nám to podaří.

Za chvíli vás čeká další šňůra venkovních zápasů. Posledně se vám dařilo a přivezli jste si z pěti zápasů osm bodů. Zopakujete to i nyní?
Představu určitě máme, ale snažíme se ji trochu ukočírovat. Většinou to totiž bývá tak, že to nakonec dopadne úplně opačně, než si přejete. Základ je urvat co nejvíce bodů a rvát se o výsledky stejně jako dnes.

Autor TJ
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více