Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
19. listopadu 2012

Po reprezentaci se toho ode mě očekává mnohem více, uvědomuje si Tomáš Hertl

Slávistický útočník Tomáš Hertl dokázal v neděli rozhodnout i druhé derby letošní sezóny. Duel se odehrál v holešovické hale a vítěznou branku vsítil necelé dvě minuty před koncem zápasu, ještě před tím také stihl začít sešívaný obrat, když se trefil v přesilové hře. „Asi se ze mě stává specialista na Spartu," směje se Hertl.

První dvacetiminutovka se asi neodehrávala podle vašich představ...
Do zápasu jsme nevstoupili vůbec dobře, na začátku jsme dostali gól. Sice jsme pak inkasovali ještě jednou, ale myslím si, že jsme hráli lépe, akorát jsme nedokázali dát v první třetině žádnou branku. Jsme hrozně rádi, že jsme to otočili a dovedli do vítězného konce.

Co jste si řekli o první přestávce, aby se vaše hra zlepšila?
Po první části jsme si řekli úplně něco jiného, což jsme pak i začali hrát. Taky to bylo vidět na ledě, Spartu jsme kromě pár brejků, k ničemu nepustili. Zápas jsme otočili na 4:2, to je pro nás parádní výsledek.

Jak vypadal z vašeho pohledu váš druhý a rozhodující gól?
Já jsem to soupeři nějak vypíchnul, poslal jsem puk na Tomicu, který mi ho hned vrátil. Dostal jsem se před obránce, který proti mně vyjel, tak mi nezbylo nic jiného než kotouč poslat mezi nohy. A se štěstím to vyšlo.

Rozhodl jste i letošní druhé derby, jak se cítíte?
Jelikož jsem se v poslední době střelecky trápil, tak jsem za to strašně rád, navíc se mi začalo dařit právě proti Spartě.

Oba vítězné góly jste vsítil v posledních minutách duelu, máte to takhle raději?
Vždycky je to hezčí, když se mi povede dát rozhodující gól proti Spartě, a to ještě v posledních minutách. Je to pro mě nejvíc, co se mi může podařit v základní části, protože derby je vždycky něco navíc, je to mnohem vyhecovanější.

Jak jste si užil atmosféru?
Je to perfektní, když vyvolávají vaše jméno. Za dva góly jsem dneska rád, protože jsem měl v zápasech hodně šancí a teprve teď se mi povedlo je využít.

Sledujete, kde se pohybuje slávistický rival Sparta?
Na pozice soupeřů se vůbec nedíváme, minulý rok jsme byli dole my, letos se nedaří jim. Derby je ale úplně jiný zápas, tam se všechny rozdíly smazávají a obě mužstva mají stejně velké šance na vítězství.

Jak byste zhodnotil výkon Dominika Furcha, který vás několikrát podržel?
Dominik chytal perfektně, pro nás je i mnohem lepší když gólman zachytá, víme, že když uděláme nějakou chybu, že nás podrží. Hraje se nám pak v poli snadněji.

Je soupeření mezi Slavií a Spartou stále aktuální nebo se to už tak moc neřeší?
Já si myslím, že to je a bude pořád. Třeba za třicet let to bude úplně stejný. Rivalita mezi Slavií a Spartou se nedá jen tak smazat.

Jste spokojen s pozicí v mužstvu, kdy vás trenér hodně často využívá?
Jsem vděčný, že mi pan Růžička dává tolik prostoru. On mě vlastně vytáhl do áčka a dal mi jako první možnost hrát ve velkém hokeji.

Jaký byl návrat do extraligy po reprezentačních duelech?
Po reprezentaci trochu cítím, že je na mě větší tlak, protože lidé očekávají, že předvedu ještě něco navíc. Já se ale snažím hrát pořád naplno a na ledě nechávám všechno. Doufám, že jsem proti Spartě ukázal, že moje pozvánka do reprezentace nebyla omyl a že jsem si jí i trochu zasloužil.

S Tomicou se vám daří. Trénovali jste společnou souhru?
Dneska nám to docela vyšlo, ráno před duelem jsme souhru trénovali na tréninku a nemohli jsme dát gól, tak jsme si to schovali asi až na samotný souboj se Spartou.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více