Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
19. listopadu 2012

Další lahůdka pro fanoušky. Slavia v O2 areně hostí Jágrovo Kladno

Po vítězství v nedělním pražské derby na Spartě je připravena pro slávistické fanoušky další hokejová lahůdka. V úterý přivítají sešívaní v O2 areně Kladno v čele s legendárním Jaromírem Jágrem. Už jednou svěřenci kouče Vladimíra Růžičky dokázali hvězdné Rytíře ve stejné hale zdolat, v prvním vzájemném duelu sezony slavili po výhře 3:2. Podaří se jim to zopakovat? Zápas začíná od 18.15.

Náš soupeř – Rytíři Kladno

Klub založen: 1924
Trenér: Zdeněk Vojta
Největší úspěchy: 6x mistrovský titul (1959, 1975, 1976, 1977, 1978, 1980)
Internet: www.rytirikladno.cz
Hvězdy týmu: Jaromír Jágr, Tomáš Plekanec, Marek Židlický

Z kabiny Slavie

Slávisté si před úterním duelem s hvězdnou partou Jaromíra Jágra posílili sebevědomí nedělním vítězstvím v pražském derby. Spartu porazili i ve druhém vzájemném utkání sezony a byl u toho opět Tomáš Hertl, který znovu v závěru zápasu vstřelil vítěznou branku, celkem posbíral devatenáctiletý talent během povedeného večera tři body (2+1).

Druhý triumf v jiném hodně prestižním souboji by sešívaní rádi přidali i proti Kladnu. Rytíře už jednou v sezoně zdolali, stalo se tak 19. září v předehrávaném 10. kole (3:2). Byla to tehdy premiéra hráčů z NHL v letošním extraligovém ročníku po vyhlášení výluky. V dresu Slavie zářili Roman Červenka a Vladimír Sobotka, oba vstřelili jeden gól a přidali dvě asistence.

Prvně jmenovaný už si však bitvu proti svému někdejšímu parťákovi z Omsku Jaromíru Jágrovi nezopakuje, přesunul se totiž do týmu pražského Lva v KHL. A je tu ještě jedna změna. Domácím týmem tentokrát bude Slavia, tak jak to je ve většině případech v O2 areně.

V předchozím vzájemném duelu byla výjimečně hostem, Kladno si totiž pro utkání pronajalo vysočanskou halu ve snaze přilákat do největší a nejmodernější arény v České republice co nejvíce příznivců. Vyplatilo se, na zápas přišlo 15 575 natěšených diváků. A podobná návštěva by měla dorazit i v úterý, fenomén Jágr zkrátka láká.

Z tábora soupeře

Kladenská družina Rytířů rozdává v extralize fanouškům radost a potěchu z krásného hokeje a spousty gólů. V tabulce jim patří třetí příčka, nedávno např. nasázeli "devítku" úřadujícím mistrům z Pardubic či sedm kousků nováčkovi z Chomutova. V posledních třech zápasech se však jakoby zadrhli, třikrát padli a připsali si jediný bod.

Pořád jsou však favoritem. Stačí se podívat na jejich soupisku. V útoku legendární Jaromír Jágr, který hraje v elitní lajně s dalšími borci z NHL Tomášem Plekancem a Jiřím Tlustým, zezadu pak vše režíruje další hvězda ze zámoří Marek Židlický.

Pátý člen do party, obránce Tomáš Kaberle, už tým opustil a vrátil se zpět za rodinou do zámoří, kde vyhlíží konec výluky. Ta však stále nepřichází a diváci na českých stadionech se mohou těšit ze hry hvězd... V úterý je tak na programu další hit extraligy, začíná se od 18.15.

Posledních pět zápasů

Kometa-Slavia 3:4
K. Vary-Slavia 2:3
Pardubice-Slavia 5:2
Slavia-Vítkovice 0:1
Sparta-Slavia 2:4
Pardubice-Kladno 6:9
Kladno-Chomutov 7:2
Třinec-Kladno 4:3
Kladno-Č. Budějovice 2:3p
Kladno-Zlín 1:4

Nejproduktivnější hráči

Vladimír Sobotka   16 bodů  (7+9)
Tomáš Hertl        15 bodů (10+5)
Vladimír Růžička   14 bodů (3+11)
Roman Červenka     13 bodů  (5+8)
Petr Kadlec        12 bodů  (3+9)
Jaromír Jágr       29 bodů (13+16)
Tomáš Plekanec     28 bodů (14+14)
Jiří Tlustý        20 bodů (10+10)
Marek Židlický     16 bodů  (1+15)
Pavel Patera       15 bodů   (6+9)

Sestavy z minulého kola

Furch - Kadlec, Kučný, Kuboš, Beňovič, Kolařík, Kempný, od 21. navíc Dresler - Skokan, Sobotka, Krenželok - Hertl, Alinč, Tomica - P. Jelínek, Kalla (21. Stránský), Sklenář - Pospíšil, Žejdl, Poletín Chábera - Židlický, Černošek, Kameš, Majeský, L. Procházka, Piskáček, Doudera - Jágr, Plekanec, Tlustý - Bicek, Patera, Hlaváč - Kuchejda, Dragoun, Kuchler - Eberle, Lukáč, M. Látal
Autor MoV
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více