Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
21. listopadu 2012

Fair play na ledě a v hledišti? To jsou spojené nádoby, myslí si Kadlec

Byl jedním z prvních, kteří podepsali Chartu fair play. Už v roce 2010 bylo pod ní jeho jméno. Kapitán Slavie Petr Kadlec ji podepsal znovu v úterý při duelu s Kladnem. „Za ty roky jsem pochopil, že fair play je souhrn vlastností, které by člověk měl získat výchovou a postupně ho v sobě budovat.“

Co pro vás znamená pojem fair play?
Pro mě to je souhrn vlastností, které by člověk měl získat výchovou a postupně je v sobě budovat. Rozhodně by to nemělo být dělané z povinnosti, ale spíš z charakteru člověka.

Co vnímáte jako nejpodstatnější v rámci chování fair play?
Myslím, že to není jedna věc. Hlavně je to o tom, co člověk cítí uvnitř. Není to o nějakém obhajování před okolím, ale o tom, že člověk sám ví, že se zachoval správně.

Je podle vás český hokej více fair než například před pěti lety?
To se těžko posuzuje. Paměť je krátká.(smích). Ale určitě se to vyvíjí k lepšímu.

Když některý z vašich spoluhráčů někoho přehnaně atakuje - fauluje. Domlouváte mu pak?
Ne. Já nejsem ten typ, který by někomu domlouval. Jak už jsem říkal, myslím si, že by to člověk měl vědět sám od sebe a neměl by mu někdo domlouvat.

Máte pocit, že je český hokej ve fair play pozadu oproti jiným hokejovým zemím?
Zaprvé si to nemyslím a zadruhé nemám moc zkušeností, abych to mohl posuzovat. Samozřejmě, že se občas něco vyskytne, ale nemyslím, že by český hokej nějak vybočoval.

Co chování českých hokejových fanoušků, je podle vás v rámci fair play?
Já myslím, že naši fanoušci jsou férový, což je spojená nádoba s hokejem na ledě. Samozřejmě, že když se něco špatného děje v hledišti, tak se to přenese na hřiště a obráceně. Občas se něco negativního vyskytne, ale jsou to spíše výjimky.

Autor Fair play
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více