Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
21. listopadu 2012

Kopřiva: Klacky si s Dominikem pod nohy neházíme

Pokud by se měla jmenovat jedna z hlavních devíz slávistického týmu, na prvních příčkách by byl gólmanský post. Vedle zkušenějšího Kopřivy se Slavia může spolehnout i na dozrávajícího mladíka Dominika Furcha. První jmenovaný se rozhovořil o tom, jak to u jedné z nejvyrovnanějších brankářských dvojic v lize funguje.

Slavii se v poslední době poměrně daří. Díky výborné obraně a gólmánskému tandemu Miroslav Kopřiva-Dominik Furch jsou sešívání druhým nejméně inkasujícím týmem v lize.

„Růža vždycky před zápasem urči toho, který bude chytat, většinou nezáleží na tom, jak dopadl minulý zápas, a ten vybraný se snaží podat dobrý výkon. Zatím to vychází a je to v pohodě. Většině brankářů samozřejmě vyhovuje, když je ve větším zápřahu , ale sestavu určuje trenér, takže to musíme respektovat. Klacky pod nohy si ale neházíme, navíc to zatím vychází.“

Kopřiva rovněž vyzdvihl, že tým má dva brankáře, kteří jsou schopní podat kvalitní výkon a tým podržet, když se jednomu z dvojice nedaří.

„Ta sezóna je dlouhá, má 52 zápasů. Někdy se hraje v týdnu jen jeden, jindy ale tři. Když se jeden z nás zraní, je lepší, že ten druhý bude rozchytaný. Myslím, že je to takhle dobrý.

Bál jsem se, že nové betony už nepřijdou

Starší a zkušenější z gólmanské dvojice také poznamenal, že nezahlcuje Furcha kupou rad a přípravu nechává na trenérech. Dodal však, že vzájemné popichování je povinným programem každého tréninku.

„Vždycky se hecujeme v tom, kdo dá tomu druhému housle. Když třeba máme volnou chvíli u střídačky, snažíme se toho druhého prostřelit, jinak to se špičkováním nijak nepřeháníme.

Slávističtí fanoušci si jistě všimli, že Miroslav Kopřiva nastupuje s novými betony.

„Ty staré byly už trošičku vymlácené. Nové jsou zatím ještě tvrdé, jsou nevymáčknuté a ty kotouče se jinak odráží. V pohybu je to zatím dost jiné, bude chvíli trvat, než si sednou a vymáčknou se. Doufám, že to nijak neovlivní můj výkon. Hlavně jsem rád, že už konečně přišly, když jsem je měl objednané už od února. Bál jsem se, že je někde při převozu ukradli.

FOTO: Josef Poláček, hc-kladno.cz

Autor David Mičke
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více