Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
9.12.2012

Nevýrazný výkon Slavii výhru nepřinesl. Kometa v Praze vydolovala všechny body

30. kolo, neděle 9.12.2012, Slavia - Kometa Brno
Slavia
1:3
0:1, 1:1, 0:1
Kometa Brno

Branky a nahrávky: 27. Bednář (Hertl) - 17. Švrček (Čermák, Žižka), 39. Hruška (Němec, Divíšek), 53. Erat (Koreis). Rozhodčí: Fraňo, Hodek - Jirka, Pouzar. Vyloučení: 5:6, navíc 10 min. Kadlec. Využití: 1:2. Diváci: 7675. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.

Sestavy

Slavia

Furch (58. Kopřiva) - Kadlec, Dresler, Kučný, Kuboš, Beňovič, Kolařík, Kempný - Bednář, Kalla, Hertl - Klhůfek, Alinč, Krenželok - P. Jelínek, V. Růžička ml., Sklenář - Stránský, Micka, Poletín - T. Doležal.

Kometa Brno

Falter - Švrček, Žižka, Bičánek, Valábik, Valach, Malec, Krejčiřík - H. Zohorna, Čermák, M. Hořava - J. Svoboda, Divíšek, J. Hruška - Holec, Petrovický, Erat - Dočekal, Koreis, V. Němec - Wasserbauer

Slávisté před nadprůměrnou návštěvnou nedokázali urvat třetí domácí vítězství v řadě. Téměř celý zápas museli dotahovat soupeřovo vedení, a když už se zdálo, že by mohli srovnat, Kometa utekla na skóre 3:1, čímž také stanovila konečný výsledek zápasu. Za červenobílé se trefil pouze Jaroslav Bednář.

Duel v relativně zaplněné O2 areně se rozjel až v osmé minutě, kdy domácí naprosto zapomněli na bývalého slávistu Divíška, jenž se vyřítil sám na Furcha, forhendovou kličkou si ale na sešívaného brankáře nepřišel. V polovině první třetiny pak domácí hráli krátkou přesilovku pěti proti třem, ohrozit Faltera se jim však nepodařilo.

V pokračující, již standardní, početní výhodě ale měl velkou možnost Bednář, ranou z první však nechal vyniknout Faltera. To Brňanům se na opačné straně zadařilo. Při vyloučení Poletína se ke střele od modré čáry dostal Jan Švrček a prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Na úvod druhého dějství si do šance sjel obránce Kadlec, Falter se ale opět vyznamenal. Při přesilovce pak byl úplně sám před brankou Dresler, nepodařilo se mu však zpracovat Kallovu přihrávku. Až ve 27. minutě srovnal skóre Jaroslav Bednář, jenž do sítě uklidil křižný pas od Hertla.

V závěru třetiny dostali možnost dvojnásobné přesilovky i hosté a ti ji zužitkovali. Vojtěch Němec uviděl před bránou zcela volného Jana Hrušku, pro něhož už nebyl problém zakončit nad ležícího Furcha.

Podruhé už slávisté nesrovnali

Začátek poslední dvacetiminutovky přinesl příležitosti na obou stranách. Nejprve Krenželok zblízka nepropálil Faltera, na opačné straně pak z nájezdu minul Svoboda. V polovině třetiny mohl vyrovnat Dresler, rána domácího beka se ale jen otřela o břevno. A hned z protiútoku Kometa zvýšila. Únik dvou na jednoho chladnokrevnou střelou do šibenice zakončil Roman Erat.

Závěr utkání si už Brňané pohlídali, za zmínku tak stála jen hromadná srážka před slávistickou brankou, kterou paradoxně nejvíce odnesl gólman Furch a musel na poslední dvě minuty pustit do klece Kopřivu. Na výsledku se však nic nezměnilo.

Autor David Mičke, Václav Baumann
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video