Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
15. prosince 2012

Chceme vtáhnout fanoušky do dění v klubu, říká Jakub Mezlík

Akcí Advent se Slavií se snaží nový marketingový manager Slavie Jakub Mezlík nastartovat větší kontakt hráčů s fanoušky. Marketingové oddělení si mezi své cíle mimo jiné klade otevření klubu veřejnosti a pravidelnou komunikaci a interakci s příznivci Slavie.

Vaším prvním počinem je “Advent se Slavií”, můžeme se na podobné akce těšit častěji?
Tak určitě (smích). Hodně sleduju hokej v zámoří, a když vidím, jak úspěšné jsou podobné akce třeba v tamních juniorských ligách, kde se přijdou davy lidí podívat na sedmnácti, osmnáctileté kluky, tak si uvědomuju, že tohle v českém hokeji chybí. Tady se udělá jedna, dvě autogramiády za rok, a to je všechno. Přitom fanoušci jsou za každý kontakt s hráči rádi

Už se k vám donesly nějaké ohlasy na středeční mikulášskou akci, která otevírala sešívaný adventní program?
Pár ohlasů se ke mně dostalo a všechny byly pozitivní, což mě osobně moc těší a dává mi to energii a chuť do další práce. Jsem moc rád, že si to užili fanoušci, a bavilo to i hráče, kteří se po skončení akce ještě všichni dobrovolně věnovali dětem z dětského domova. Třeba Jarda Bednář mi pak říkal, že to bylo super a rád přijde na další akci. Myslím si, že je hodně důležité, aby kluci na tyhle akce chodili s chutí a těšili se na to. Fanoušci si to za podporu během sezony zaslouží.

Je ještě něco zajímavého, co chystáte v nejbližší době?
Chystáme spuštění mobilní aplikace, díky které se dostanou fanoušci ze svých telefonů podstatně snáze k informacím a videím z webu, než tomu je nyní, kdy stránky nejsou optimalizované pro mobily. Od nového roku pak kromě newsletteru budou moci fanoušci na naší web TV, která se poměrně úspěšně rozjíždí, vídat i zajímavá videa ze zákulisí našeho klubu.

Od léta se s vámi mohou fanoušci potkávat v rubrice “Ptejte se...”, překvapilo vás něco při tomto přímém kontaktu?
Nemůžu říct, že by mě něco překvapilo. Někdy je těch otázek opravdu hodně a určité typy se opakují pořád dokola, ale snažím se trpělivě odpovídat na všechny, i když to kolikrát není nic příjemného. Ale od toho ta sekce je, i kritika je důležitá. Navíc se nebráním jakékoliv další komunikaci, ať už soukromě přes e-mail nebo třeba veřejně přes můj twitter.

Slavia se potýká se slabou návštěvností v O2 areně, jak se budete s tímto nepříjemným faktem snažit bojovat?
Bohužel tenhle problém trápí Slavii už delší dobu a těžko to dokážeme změnit ze dne na den, zvláště s novou konkurencí z KHL. Pro nás je důležité zlepšit komunikaci s fanoušky, marketingově daleko více využít hráče na různé akce, nabídnout lidem zajímavý obsah na webu, ale také na sociálních sítích, které v sobě mají velký potenciál, od nového roku chceme zavést pravidelný newsletter, více se jako klub otevřít. Slávistů je hodně a my je musíme naučit žít s naším klubem a postupně je dostat na stadion.

Slavia dlouhodobě spolupracuje se svým fanklubem, plánujete tuto spolupráci nějak více prohlubovat?
Zrovna příští týden máme společně s kolegy naplánovanou schůzku se zástupci fanklubu. Ale dá se říct, že jsme v kontaktu neustále a pokud se vyskytne nějaký problém, tak se snažíme, aby se hned vyřešil. Snažíme se reagovat na jejich připomínky i kritiku. Spolupráce s fanklubem musí fungovat, oni jsou pro nás jedním z klíčových pilířů.

Autor Petr Vančura
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více