Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
15.12.2012

Lvíčata z dorostu přehrála Letňany

28. kolo, sobota 15.12.2012, Letňany - Slavia
Letňany
0:2
0:1, 0:0, 0:1
Slavia

Branky a nahrávky: 20. Patzelt (Fortelka), 48. Suda (Kellerstein). Rozhodčí: Aleš Pokorný - Jiří Ondraček, Marek Kučera. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:0. Diváci: 87. Střely na branku: 37:32. Průběh utkání: 0:2.

Sestavy

Letňany

Švihálek (Kosina) - Hrdinka, Hůla, Brejcha, Honetschläger, Hes, Kroh, Nebeský, Starosta, Ječný, Čapek, Rulf, Hroboň, Nestrašil, Kučera, Hylena, Šťovíček, Neuman.

Slavia

Sochůrek (Stašek) - Červený, Saňa, Josefus, Havelka, Adam, Vyskočil, Patzelt, Kellerstein, Krejčí, Drahorád, Tejral, Bureš, Zajíc, Fortelka, Suda, Furch.

Starší dorostenci si dvěma góly zajistili vítězství nad soupeři z Letňan. O branky sešívaných se postarali Martinové Patzelt se Sudou. K výhře přispěl vydatnou porcí i brankář Sochůrek, který slávisty držel především ve druhé třetině.

Slávisté začali v utkání aktivněji a letňanské hráče zatlačili. V osmé minutě si vynutili přesilovku, čímž svůj tlak znásobili. Už za dvě minuty se málem hosté dočkali úvodní branky, když Suda střílel z nulového úhlu na Švihálka. Letňanský brankář střelu nečekal a puk si ve zmatku srazil na břevno. Skóre se přesto neměnilo. Do konce zbývalo pět minut a v ojedinělé šanci domácích nadvakrát výrazně zahrozil Šťovíček, slávista Sochůrek však obstál.

Slávisté dále zasypávali Švihálka častými sprškami střel. Ujala se až střela Martin Patzelta, který pár vteřin před koncem třetiny poslal sešívané do vedení

Domácí to ve druhé třetině roztočili

Letňany se nehodlaly spokojit s nepříznivým skóre a prostřední část začaly zostra. Sochůrek se musel otáčet především v pětiminutové pasáži apočaté tlakem domácích ve 26. minutě. Několikrát si vysloužil mohutné ovace přihlížejících. Kanonádu letňanských hokejistů nakonec zbrzdil faul, po němž hráli slávisté přesilovku. Ve zbytku prostřední periody však Letňany znovu udávaly tempo a hostům dovolovali jen občasné protiútoky.

Hned zkraje závěrečné třetiny šli domácí opět aktivně za vyrovnáním. Slávisté je ale o jejich chutě brzy připravili. Ve 48. minutě se v akci 2 na 1 prosadil Martin Suda, jehož střela se za Švihálkova záda odrazila od brankové spojnice. Hosté se poté soustředili převážně na obranu. Letňany navíc těsně před koncem přišly o svého kapitána Hese, který po zranění zamířil do šatny.

Ve zbytku zápasu si už sešívání soupeře pohlídali a vítězstvím přiživili své naděje na účast ve vyřazovacích bojích. Letňanům už se vzdaluje teoretická šance na play-off.

Autor David Mičke
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více