Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
10. ledna 2013

Počkejme do léta, teď se soustředím jen na Slavii, říká Hertl o přestupu

K týmu Slavie se v úvodu týdne připojil po návratu z mistrovství světa dvacítek Tomáš Hertl, jenž by měl být hlavním tahounem mužstva v klíčové fázi sezony. On sám si ale zvýšený tlak nepřipouští. "Podstatné je, aby se nám dařilo jako mužstvu. Chtěl bych se Slavií získat nějaký kolektivní úspěch, ty individuální nejsou tolik důležité,” tvrdí talentovaný střelec.

I když měl za sebou několik těžkých zápasů z juniorského šampionátu, nastoupil Hertl už v úterý proti Ocelářům. „Přiznám se, že únava na mě trochu dolehla. V neděli jsem se vrátil do Čech a už v pondělí odjel s mužstvem do Třince, navíc ani ten časový posun mi moc nepřidal. Ale na to si musím prostě zvyknout. Jestli někdy chci hrát v zahraničí, tam to o ničem jiném není. Že bych tedy požádal o nějaké volno, nepřicházelo v úvahu,” zdůrazňuje devatenáctiletý forvard.

S výsledkem však spokojen být nemohl. Sešívaní totiž v Třinci podlehli 2:5. „Beze mě Slavia šestkrát v řadě vyhrála, ale jen se vrátím, tak přijde porážka. Naštěstí mi to kluci nedali moc sežrat,” usmál se Hertl. V hlavě už má hlavně páteční souboj s Mountfieldem. „V úterý nám chybělo hodně hráčů, což se asi projevilo. Každá porážka naštve, ale museli jsme ji hodit za hlavu a jedeme dál. Snad se vrátíme na vítěznou vlnu už teď proti Budějovicím,” přeje si.

Nejspíš opět nastoupí vedle Vladimíra Růžičky s Jakubem Sklenářem, s nimiž hrál už v Třinci. “Mělo by to tak být. Ale uvidíme, tohle je čistě věcí pana Růžičky. Po zranění se do sestavy zřejmě vrátí Krenži, takže možností je víc,” konstatuje Tomáš Hertl.

Jisté je, že u Jaroslava Bednáře s Vladimírem Sobotkou ho ve formaci již neuvidíme. Konec výluky v NHL odvál oba pryč. „Byl zážitek si s nimi zahrát. Oba to jsou skvělí hráči. Bedýnka je vyložený střelec, Sob zase dokázal prorazit v NHL. Tahle soutěž je snem každého hráče a já si moc přeju, aby se mu v St. Louis dařilo a všechno mu vychází. Sice mě trochu mrzí, že už si s nimi nezahraju, ale takový je život,” pokrčil rameny.

Po jejich odchodu se Hertl bude muset vypořádat s tím, že si ho soupeři budou hlídat snad ještě víc než předtím. Tlak na jeho osobu tak zase o něco vzroste. „Snažím se to takhle nevnímat. Není důležitá hra jednotlivce, ale celého týmu. Rozehrané to máme skvěle. Snad se tedy nic nepokazí a my dojdeme do play-off, kde se pokusíme udělat úspěch. Bylo by skvělé něčeho dosáhnout jako celá Slavia,” podotýká dravý útočník, kolem kterého krouží řada klubů z ciziny.

On sám ale ještě neví, zda a kdy Eden opustí. „Na přestup se zatím vůbec nezaměřuju. Smlouvu mám ve Slavii i na příští sezonu a je předčasné mluvit o tom, jaká bude situace. Počkejme si, co se stane v létě. Teď se soustředím se jen na Slavii a na to, aby pro nás tenhle ročník dobře dopadl,” uzavírá Hertl.

Autor OH
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více