Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
18.1.2013

V boji o play-off rozstřílel starší dorost Olomouc

31. kolo, pátek 18.1.2013, Olomouc - Slavia
Olomouc
3:7
1:2, 0:4, 2:1
Slavia

Branky a nahrávky: 19. Šoustal T. (Pavlovský, Brandýs), 44. Čamek (Štefka), 52. Pavlovský (Konečný) - 4. Červený (Bureš), 18. Furch (Vyskočil), 24. Červený (Zajíc, Tejral), 34. Bureš (Andres, Drahorád), 37. Fortelka (Patzelt), 40. Bureš (Andres), 44. Patzelt (Andres). Rozhodčí: Kika – Matěj, Trunečka. Vyloučení: 5:6, navíc Gatěk (OLO) 5+OK. Využití: 1:3. V oslabení: 1:0. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:6, 2:6, 2:7, 3:7.

Sestavy

Olomouc

Motálek (40. Šoustal M.) – Brandýs (C), Klvaňa, Hrabica, Majer, Škoda, Gatěk, Horák R. – Vrána, Šoustal T., Pavlovský – Kočiřík, Minařík, Markl – Ministr T., Štefka, Čamek – Kropáč, Konečný, Krejčiřík

Slavia

Sochůrek (Frodl) – Kottek, Saňa, Havelka, Adam, Krejčí, Drahorád, Bureš – Červený (C), Hyršl, Josefus, Vyskočil, Patzelt, Kellerstein, Žemlička, Tejral, Zajíc, Fortelka, Suda, Andres, Furch

Ve třetím utkání druhé části extraligy zajížděli slávisté na led druhé Olomouce. Celý zápas si vedli velice dobře a svého soupeře jasně porazili. Červenobílí se tak posunuli na čtvrtou příčku se ztrátou jediného bodu právě na Kohouty z Olomouce.

V úvodu utkání se vydali do přečíslení Štefka a Čamek, jenže Adam jim svým skvělým vypíchnutím kotouče přerušil akci. Na druhé straně se povedlo Slavii vytvořit skrumáž před domácí brankou, ze které si dokázal vytáhnout puk Patrik Červený, jenž následně natřikrát dotlačil puk za Motálka.

Několik následujících minut hry vynikali především gólmani, avšak k závěru prvního dějství se přece jen dvakrát měnilo skóre. Nejprve se hostům díky Aleši Furchovi povedlo skórovat podruhé, jenže ani ne minutu nato domácí snížili. Pavlovského zakončení od modré usměrnil mezi tři tyče Tomáš Šoustal.

Stejně gólově jako do prvního dějství vstoupil pražský tým i do toho druhého. Na konci rychlé kombinace Slavie stál Patrik Červený, který z mezikruží uklidil kotouč pod břevno.

Chvíli po polovině duelu přišel rozhodující moment zápasu, kdy Tomáš Šoustal za napadení obdržel pět minut plus trest do konce utkání. Hosté této příležitosti využili, neboť se během této dlouhé početní výhody prosadili dvakrát, i když podruhé dokonce ve dvojnásobné přesilové hře. Jako první prostřelil olomouckého gólmana Josef Bureš, po něm rozvlnil síť v domácí svatyni Michal Fortelka.

To ale nebylo do konce prostřední třetiny ze strany Slavie ještě vše. Necelých sedm vteřin před přestávkou totiž přidal její šestý gól Josef Bureš.

Do poslední části vstoupili Hanáci s novým strážcem své branky, Tomáše Motálka v ní nahradil Michal Šoustal. Toho po několika desítkách sekund prověřil Tejral z levého kruhu, domácí brankář však byl pozorný.

Zanedlouho poté se povedlo Olomouci využít přesilovku, přízemní zakončení Michala Čamka docela nečekaně proletělo Schůrkovi mezi nohama. Reakce Slavie však byla velmi rychlá. Za necelých třicet sekund Martin Patzelt proklouzl až před Šoustala, za kterého následně zasunul kotouč.

Konečné slovo ohledně skóre si ale vzal Matěj Pavlovský. Ten při oslabení ujel do brejku, v němž střelou zápěstím nedal Sochůrkovi šanci. Byla to však jen kosmetická úprava konečného výsledku, který pro Hanáky nevyzněl moc příznivě. Olomouc podlehla Slavii 3:7.

Ohlasy trenérů

Luděk Konopčík (HC Olomouc): Neodehráli jsme dobrý zápas. Myslím, že byl i hodně ovlivněný velkým počtem vyloučených hráčů a takovým divným rozhodováním hlavního rozhodčího. Na to ale nechci vymlouvat, prostě jsme inkasovali tři branky v oslabení. Slavia byla i tak v utkání bruslařsky lepší a zaslouženě zvítězila.

Daniel Branda (HC Slavia Praha): Ze začátku se jednalo o vyrovnané utkání. Sice se nám povedlo vstřelit dvě branky, ale soupeř brzy snížil. Zápas nakonec rozhodla druhá třetina, ve které jsme se dostali do přesilovky pět na tři. V té se nám podařilo skórovat, takže jsme naši pětiminutovou přesilovku využili hned dvakrát. Po dvou třetinách to tedy bylo 6:1 pro nás, pak už se dá říci, že jsme zápas jen dohrávali.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více