Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
22.1.2013

Nervydrásající bitvu s Ostravany rozhodl Skokan

33. kolo, úterý 22.1.2013, Slavia - Vítkovice
Slavia
4:2
0:1, 3:1, 1:0
Vítkovice

Branky a nahrávky: 21. Micka (Jelínek), 26. Krenželok (Kempný, Alinč), 27. Skokan (Klhůfek, Kučný), 59. Tomica - 8. Sloboda (Svačina, Roman), 25. Stehlík (Roman). Rozhodčí: Fraňo, Šindler - Kis, Rozlílek. Vyloučení: 6:3. Využití: 0:1. Diváci: 2689. Střely na branku: 25:25. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 4:2.

Sestavy

Slavia

Furch - Beňovič, Dresler, Kempný, Kolařík, Koma, Kuboš, Kučný - Tomica, Jelínek, Skokan - Krenželok, Alinč, Žejdl - Růžička, Sklenář, Klhůfek - Micka, Poletín Vrdlovec - Stránský

Vítkovice

Šindelář (27. Málek) – Stehlík, Malík, Sloboda, Štencel, Kudělka, Pastor Voráček – Klimek, Burger, Ujčík – Svačina, Roman, Huna – Bartánus, Hruška, Strapáč – Kolouch, Húževka, Šedivý - Kucsera

V úvodní třetině se zdálo, že bude utkání na branky chudé, ve druhé části se ale týmy rozjely a v pár minutách daly dohromady tři branky. V této pasáži Slavia během čtyřiceti vteřin otočila vývoj zápasu. Nakonec sešívaní vyhráli poměrem 4:2. Vítěznou branku vsítil Dávid Skokan.

Slávisté nastoupili do utkání s touhou zvrátit nepříznivou bilanci a co nejrychleji dostat poprvé v sezóně puk do vítkovické branky. Úvod duelu jim však vůbec nevyšel. První oslabení ještě zvládli proti houževnatým hostům ubránit, při další hře ve čtyřech už ale inkasovali. Na přihrávku Svačiny zpoza klece si najel Karol Sloboda a z první trefil odkrytou část domácí svatyně.

O pár minut později mohl navýšit vedení Ujčík, po přihrávce napříč sešívaného pásma ovšem o kousek minul. Po dlouhé pasáži hry bez výrazných příležitostí zahrozili červenobílí. Kotouč se odrazil před kasu ke Stránskému, po jehož pokusu nemusel Šindelář vůbec zasahovat.

Gólová přestřelka v úvodu druhé třetiny

V posledních sekundách první dvacetiminutovky ještě Kuboš vypálil z pravého kruhu přímo do výstroje hostujícího gólmana. Jak domácí skončili, tak začali i druhou část. Jelínek našel na středu ledové plochy Tomáše Micku, který nejdříve trefil jen obránce, druhým pokusem se už nemýlil a procedil puk mezi Šindelářovými betony.

Vzápětí byl blízko obratu Sklenář, který se dostal do brejku, před střelou si ale ještě stahoval kotouč do středu, kde o černou pryž přišel. Následně se potvrdilo pravidlo nedáš - dostaneš. Volný puk uzmul ve středním pásmu Richard Stehlík, natlačil se před Stránského a nadvakrát překonal Furcha v sešívané kleci.

Netrvalo dlouho a Pražané se podruhé v zápase radovali z vyrovnání. Kempný objel hostující svatyni, přihrál přesně Lukáši Krenželokovi, jehož pokus proletěl pod betonem Šindeláře. Ani ne o minutu později nahrál Klhůfek na brankoviště, kde stál Dávid Skokan, který lehkou tečí dostal Slavii do vedení a vyhnal Šindeláře z hostující klece.

Výborný Furch

Nadlouho se poté hrál bojovný hokej, převážně ve středním pásmu. Ani jeden z týmů se nemohl dostat do zajímavé příležitosti. Teprve až na přelomu 35. a 36. minutě zahrozily dvakrát Vítkovice. Jako první spálil obrovskou šanci Svačina, jehož pokus vytěsnil Furch zázračně lapačkou. Hned nato ujel obraně Burger, bekhendovým blafákem však trefil jen beton roztáhnutého slávistického brankáře.

Dvě obrovské šance hostí byly na dlouho jediným zpestřením hokejové podívané. Hokej se změnil v taktickou bitvu obou mužstev, kdy nikdo nechtěl udělat žádnou chybu a všichni se začali soustředit převážně na obranu. První kdo narušil stejnorodost akcí byl Burger, který ani na několikrát neprostřelil z blízka Furcha.

Následovaly dvě nadějné možnosti. Rudolf Huna nemířil z hranice brankoviště přesně, na druhé straně zase poslal ideální přihrávku Žejdl, Alinč ale sám proti Málkovi neuspěl. Zápas postupně dospěl až do závěrečných minut, kde vyzkoušeli hosté hru bez gólmana. Necelé dvě minuty před koncem třetího dějství poslal puk do opuštěné klece Marek Tomica. Vítkovice se již na nic nezmohly, a Slavia tak vydolovala cenné vítězství.

Autor David Mičke
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více