Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
26.1.2013

Boje o play-off se nekonají. Přes vítězství nad Zlínem na juniory zbylo jen play-out

34. kolo, sobota 26.1.2013, Slavia - Zlín
Slavia
4:2
0:1, 2:0, 2:1
Zlín

Branky a nahrávky: 28. Tomek (Mavrojanidis), 33. Babka (Tomek, Růžička), 45. Mavrojanidis (Semrád), 57. Babka (Tomek, Mavrojanidis) - 1. Sedláček (Janota), 52. Popelka (Kundera, Zbořil). Rozhodčí: Jílek - Pouzar, Charvát. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:0. Diváci: 102. Střely na branku: 33:34. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2.

Sestavy

Slavia

Dlouhý - Leština, Babka, Růžička, Malý, Rittig, Knot, Mavrojanidis, Jedlička, Brzák, Tomek, Navrátil, Semrád, Preševa, Ryzák, Šteiner, Mašín, Hlinka, Moravec, Ptáčník

Zlín

Zavadil - Řezáč, Janota, Kundera, Zbořil, Buchta, Kovařík, Strojil, Haloda, Talán, Macharáček, Popelka, Jurík, Janeba, Kratochvíl, Sedláček, Mika, Al

Do posledního utkání základní sezóny vstoupili sešívaní s jasným cílem. Porazit Zlín a věřit, že jejich konkurenti ztratí. První se po velmi dobrém výkonu povedlo, ovšem to druhé se nesplnilo. Pardubice totiž doslova rozstřílely Spartu a skončili o bod právě před Slavii na postupovém místě. Červenobílí tak musejí hrát play-out, kde se pět týmů utkají dvoukolově každý s každým, dohromady tedy odehraje Slavie 8 zápasů.

Do utkání se Zlínem vstoupili sešívaní nešťastně. Hned z prvního útoku inkasovali, když si jeden z obránců srazil do vlastní sítě přihrávku Pavla Sedláčka. Domácí poté chtěli co nejdříve vyrovnat, to se jim ale po celou první třetinu nepovedlo. V polovině 11. minuty si Zavadil připsal skvělý zákrok proti dorážce Moravce do odkryté klece.

Několik minut na to našel Macharáček před brankou Buchteho, který ale pouze nechal vyniknout Dlouhého, který jeho pokus mezi betony v poklidu zachytil. Zbytek části patřil už slávistům. Velmi blízko gólu byl Semrád, jehož ránu od modré vytěsnil Zavadil jen nad sebe a poté tygřím skokem puk zachytil. Po rychlé akci ještě pálil těsně nad Jedlička.

V náporu pokračovali Pražané i ve druhé dvacetiminutovce a v osmadvacáté minutě se dočkali srovnání. Mavrojanidisovu přihrávku doklepl z prostoru mezi kruhy do klece Václav Tomek. Nedlouho nato Tomek vybojoval puk na obránci, vlétl do útočného pásma a nahrál najíždějícímu Jakubu Babkovi, který se prosadil střelou k tyčce. Ihned poté mohl vyrovnat Janota, jeho pokus pod víko ale Dlouhý schoval v lapačce.

Následovala nudnější pasáž hry, kdy se týmy dostávaly do zakončení jen zřídka. To změnil až Georg Mavrojanidis, který obehrál tři protihráče a poslal kotouč do protipohybu gólmana. O dvě minuty později nedokázal překonat přesouvajícího se Dlouhého Kundera. Na druhé straně byl v podobné situaci Babka, ale také neuspěl.

Za chvíli předvedli hosté pohlednou kombinaci, kterou zakončil tvrdou ranou Michal Popelka. V 55. minutě Moravec překvapil Zavadila, kterého zachránila až pravá tyčka. Chvíli nato si úspěšněji počínal Jakub Babka a dokázal z voleje najít mezírku mezi tyčkou a betonem zlínského gólmana.

Zlín už ani nevyzkoušel hru bez brankáře a smířil se s prohrou. Červenobílí se díky třem bodům udrželi v boji o nadstavbovou část, naděje se ovšem rychle rozplynula, jelikož Pardubice deklasovaly Spartu a předstihli sešívané o jediný bod.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více