Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
30. ledna 2013

Jelínek zachránil body hlavou. Hlavní je, že to nešlo do brány, usmívá se

Jako správný příklad toho, jak obětavě se má bránit těsný náskok v závěru utkání, se v souboji s Libercem prezentoval slávistický útočník Petr Jelínek. Několik vteřin před koncem totiž nebojácně skočil do ostré rány, která letěla na domácí bránu, a zastavil ji helmou. Na bolest ale po zápase nemyslel, důležitější pro něj bylo, že z toho nebyl gól a sešívaní tak brali všechny tři body.

Přestože v utkání s Libercem Petr Jelínek nebodoval, byl to právě on, kdo slávistům zachránil všechny tři body. V úplném závěru, kdy vrcholil tlak Bílých Tygrů, totiž obětavým pádem zastavil střelu, která mířila do odkryté branky Slavie.

To by nebylo zas tak nic dramatického, jenže Jelínek ránu zastavil svou helmou. Z tvrdého direktu se navíc rychle vzpamatoval a pomohl sešívaným ubránit těsný náskok. "Trefilo mě to zezadu do hlavy," přiznal po utkání. "Hlavní ale je, že to nešlo do brány," dodal jedním dechem.

Zápas podle Jelínka rozhodly přesilové hry v úvodu střetnutí, kdy se v jeden okamžik sešli na trestné lavici hned tři hostující hokejisté. A červenobílí toho dokázali dvakrát využít. "Tím jsme je utlumili," souhlasil hráč s číslem 25. "A důležitý byl i náš čtvrtý gól, kterým jsme Liberci odskočili," vypíchl branku Tomáše Hertla, která se nakonec ukázala býti vítěznou.

"V závěru, kdy hráli v šesti, jsme se dostali pod tlak a trochu nám to tam poskakovalo před bránou..." popsal Jelínek se svým typickým klidem infarktový moment těsně před závěrečnou sirénou, kdy Tygři ostřelovali Furchovu svatyni jedním projektilem za druhým.

Přesto se Jelínek v tu chvíli o výsledek nebál, na to prý na ledě není čas. "Prostě hrajete až do konce a snažíte se to ubránit," usmíval se po úspěšném duelu.

Autor Václav Baumann
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více