Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
12. února 2013

Svou pozici musíte obhajovat každý zápas, říká brankář Kopřiva

Takovou dvojici gólmanů může Slavii závidět celá extraliga! Miroslav Kopřiva s Dominikem Furchem předvádějí od začátku sezony nadstandardní výkony, což prvně jmenovaný potvrdil také v pondělním utkání ve Vítkovicích. Zda ale bude chytat i v pátek na ledě Sparty, zůstává s otazníkem.

Míro, po pěti zápasech jste znovu stál v bráně Slavie. Triumf 5:1 ve Vítkovicích, to je skvělý comeback!
Samozřejmě jsem rád, že mi zápas vyšel. Za stavu 2:0 i 3:0 měl soupeř několik šancí, ale zvládl jsem to a držel nulu co nejdéle. Když jsme pak odskočili na čtyřbrankový rozdíl, bylo de facto rozhodnuto. Celkově to bylo z naší strany vydařené utkání. Jako tým jsme hráli zodpovědně dozadu, kluci mi pomohli.

Jak moc je pro gólmana psychicky důležité, aby mu vyšel hned ten první duel poté, co nějakou dobu nechytal?
Já se vždycky maximálně soustředím na zápas, který mi trenér svěří. V pondělí jsem dostal prostor ve Vítkovicích a je dobře, že jsme vyhráli a já pustil jen jeden gól. Kdybych dostal naloženo, moc příjemné by to nebylo. Takhle jsem aspoň ukázal, že i když nějaký čas nechytám, jsem připraven naskočit a podat výkon ve starých kolejích.

Miroslav Kopřiva nastoupil v tomto ročníku zatím ke 22 zápasům, v nichž obdržel 2,17 gólu na zápas a úspěšnost zákroků má 92,31%. V obou kritériích patří k nejlepším brankářům extraligy, byť Dominik Furch je na tom statisticky ještě lépe.

Byl jste překvapen, že i když Vítkovice bojují o play-off, jejich vstup do utkání byl celkem vlažný?
Taky jsem čekal, že na nás vlétnou. Jenže místo toho vlétli my na ně! V prvních deseti minutách tak neměly skoro žádnou šanci, až pak se trochu rozjely a začaly být nebezpečné. Naštěstí jsme to zvládli a zodpovědným výkonem došli k vítězství.

Kdy jste se vlastně dozvěděl, že půjdete mezi tyče?
Ještě před reprezentační přestávkou. Asi tak před dvanácti dny mi trenér Růžička řekl, ať se připravím na zápas ve Vítkovicích.

Otázka je, kdo bude chytat v pátek na Spartě. Už vám to trenér oznámil?
Ano, ale to bych si zatím nechal pro sebe.

Vladimír Růžička několikrát zdůraznil, jak je dobře, že má k dispozici dva tak vyrovnané gólmany. Blíží se však rozhodující fáze sezony a v posledních zápasech chytal víc Dominik Furch. Neroste mezi vámi rivalita?
Tak rivalita je tam vždycky. Brána je holt jen jedna a dva se do ní nevejdou. S Dominikem si ale pomáháme a podporujeme se, takže rivalita je to spíš zdravá než nějaká zákeřná. Myslím, že můžu mluvit i za Dominika, když řeknu, že oba máme radost z toho, že tým vyhrává, i když stojí v bráně kdokoli z nás. Kdyby jeden z brankářů body nedělal, těžko bychom teď byli takhle vysoko.

Vám i Dominikovi ale končí v létě smlouva. Neberete to tedy tak, že hrajete o budoucnost?
Takhle o tom nepřemýšlím. Je jedno, jestli jste před koncem smlouvy, nebo máte podepsáno na tři roky. Svou pozici musíte obhajovat každý zápas. Vždy se tak snažím odvést co nejlepší výkon v tom daném utkání a dokázat, že jsem v bráně právem.

Autor OH
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více