Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
16.2.2013

Patzelt zařídil jasnou výhru nad Mladou Boleslaví

37. kolo, pátek 15.2.2013, M. Boleslav - Slavia
M. Boleslav
0:3
0:2, 0:1, 0:0
Slavia

Branky a nahrávky: 3. Fortelka (Patzelt, Adam), 19. Patzelt (Andres, Adam), 30. Patzelt (Andres, Fortelka). Rozhodčí: Wagner - Neťuka, Podrazil. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 83. Střely na branku: 14:53. Průběh utkání: 0:3.

Sestavy

M. Boleslav

Růžička - Hercig, Mašek, Nastoupil, Nedbal, Semrád, Tržický, Tůma - Černý, Borovec, Švejda, Durač, Jeftimov, Skořepa, Veselý, Němec, Verner, Šír, Sedmík, Durdil.

Slavia

Frodl - Adam, Bureš, Drahorád, Kottek, Krejčí, Saňa, Weinhold - Patzelt, Fortelka, Andres, Tejral, Josefus, Červený, Hyršl, Vyskočil, Žemlička, Suda, Furch.

Po celý zápas měli slávisté herní i střeleckou převahu. Nakonec toho využili k vítězství bez inkasované branky. Hlavním strůjcem úspěchu byl Martin Patzelt, který jeden zásah připravil a dva dal sám. Zařídil tedy všechny červenobílé trefy. Díky výhře se slávisté udrželi v kontaktu s poslední postupovou příčkou, kterou momentálně okupuje Zlín.

Slavia proto na domácí ihned na úvod vlétla. Po necelých třech minutách tlaku Martin Patzelt v přesilovce obehrál dva bránící hráče a připravil puk Michalu Fortelkovi, který nekompromisně prostřelil brankáře Růžičku, jenž pravděpodobně měl zakrytý výhled. Boleslavi po této brance chvíli trvalo, než se dostala do tempa, ale v 15. minutě mohla vyrovnat. Nastoupil v přečíslení po návratu z trestné lavice totiž trefil tyčku a Jakub Šír neuspěl s následnou dorážkou. O tři minuty později pak znovu slavili hosté, když po dobře provedeném průniku rozvlnil síť Martin Patzelt.

Začátek dalšího dějství byl trochu vlažný, ale hru oživilo množství vyloučení, zejména na boleslavské straně. Při prvním z nich promarnil Petr Josefus tutovku, když tváří v tvář domácímu brankáři neuspěl. Ve 30. minutě se ale nádherně trefil Martin Patzelt, jehož boleslavská obrana nehlídala, takže si dovolil fintu s naznačením střely na opačnou stranu, než skutečně vystřelil. Boleslav mohla snížit ve vlastním oslabení, když se do brejku dostal Tržický, ovšem chybělo mu štěstí. Na druhé straně pak při další přesilovce Slavie nastřelil Červený břevno. Před koncem třetiny přišly pro domácí další dvouminutové tresty, kterých bylo už moc. Celkově tedy měla v této dvacetiminutovce více ze hry spíše Slavia.

V posledním dějství se už zápas víceméně dohrával, ale Boleslav ještě zkoušela aspoň snížit. Například Borovec mohl ve středním pásmu do brejku, kdyby dohnal včas puk. Dobrou šanci měl i Nedbal, jehož jedovatou střelu zastavil až svojí lapačkou Dominik Frodl. Poté už se dopředu moc nedostávali a iniciativu převzali hosté, hrající nyní spíše na krásu. Nejaktivnější byl Petr Tejral, jenž zle zatápěl boleslavské obraně i ve vlastním oslabení. Těsně před koncem pak lajna, jež se postarala o všechny tři góly, těžce prověřila Růžičku, kterého jim nechala domácí obrana napospas. Stav utkání se však nezměnil a hosté si odvezli všechny tři body.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Utkání nebylo z naší strany moc povedené. Bavil jsem se s trenérem soupeře, který stále bojuje o play-off, o tom, že své mužstvo ještě drží pohromadě, zatímco u nás už došlo k určitým posunům, takže nemáme k dispozici kompletní mužstvo. Tohle však není omluvou pro hru, jakou jsme v tomto zápase předvedli. Soupeř nás přehrál především rychlým pohybem, s nímž jsme se nedokázali srovnat a dělal nám problémy až do konce. V poslední třetině jsme neměli za stavu 0:3 už co ztratit, nabádali jsme proto kluky do aktivní hry, napadání a rychlé hry, abychom soupeře donutili dělat chyby a vstřelit samozřejmě nějaký gól, ale nepodařilo se, bohužel.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více