Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
16. února 2013

Porazit v sezóně čtyřikrát Spartu je parádní, říká Tomáš Micka

Slávistický útočník odehrál povedené střetnutí, ve kterém vsítil velice důležitou branku. Ačkoliv to byla jeho teprve třetí v letošní sezóně, dokázal jí na nějaký čas otupit růstající sparťanský tlak. Sešívaní tak s přispěním Tomáše Micky dokázali porazit rivala i v posledním vzájemném duelu v základní části.

Jaký to je pocit porazit Spartu počtvrté v sezóně?
V derby je vždy mnohem více emocí a nám se povedlo zase Spartu pokořit, což je něco parádního. Vyhrávat takhle pořád by bylo perfektní.

Vstup do utkání se vám vydařil, po první třetině ale přišel mírný úpadek. Co se stalo?
Vedli jsme o dva góly a Sparta už neměla co ztratit, tak útočila ve více lidech. Začala mnohem více riskovat a bohužel jsme dostali dvě branky. Naštěstí se nám povedlo těsně před koncem prodloužení rozhodnout utkání.

Prosadil jste se důrazem u branky. Jak to přesně vypadalo?
Jeli jsme s Markem Tomicou dva na jednoho a Tomica nahodil kotouč na brankáře. Já jsem se snažil natlačit do brankoviště a nějakým způsobem se puk odrazil do sítě. Taky přesně nevím, jak to tam skončilo.

Jsou výkony Dominika Furcha povzbuzením pro ostatní hráče?
Samozřejmě, když máme za svými zády takovéhlo gólmana, tak se hraje mnohem lépe. Navíc máme na střídačce Míru Kopřivu, o kterém víme, že chytá taky nadstandardně. Myslím, že takhle vyrovnanou dvojici brankářů nemá nikdo v extralize.

Asi největší problém v zápase bylo příliš vyloučených...
Přesně tak, několikrát jsme byli vyloučeni za zbytečné prohřešky, čímž jsme dostali Spartu do tempa a museli jsme vynaložit hodně sil na bránění. Snažili jsme se poté hodně o protiútoky, což se nám částečně dařilo.

Jak se díváte na tabulku, kde jste velmi vysoko?
Je příjemné vidět Slavii na druhém místě, když jsme minulou sezónu hráli skoro po celou dobu u dna tabulky. Musíme to fanouškům vrátit, aby si zase užili play-off.

Play-off už se blíží. Vyhlížíte pomalu soupeře, se kterým byste se chtěli utkat?
To ještě vůbec neřešíme, jdeme od zápasu k zápasu. Do konce základní části stejně ještě zbývá několik zápasů, takže se týmy v tabulce různě proházejí.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video