Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
27. února 2013

Kladno, České Budějovice, nebo Vítkovice. Na koho narazí slávisté ve čtvrtfinále?

Slávističtí hokejisté nakonec v napínavé koncovce extraligy skončili na druhé příčce a jejich čtvrtfinálový soupeř tak vzejde z předkola play-off. Sešívaní budou hrát s tím postupujícím týmem, který po základní části obsadil nejvyšší příčku. Nemohou se tak utkat s Pardubicemi, které skončily desáté. INFORMACE O PRODEJI VSTUPENEK PŘINESEME BĚHEM DNEŠNÍHO DNE NA WEBU.

Kladno

Přestože Kladno skončilo v tabulce nejvýše ze čtveřice týmů hrajících předkolo play-off, papírově je zřejmě nejslabší. Rytířům totiž během sezony výrazně pomohla výluka kanadsko-americké NHL, kdy do družstva zamířili hráči světového top kalibru jako Jaromír Jágr, Tomáš Plekanec či Marek Židlický. Po jejich odchodu Středočeši začali upadat a vypadli z elitní šestky zaručující přímý postup do čtvrtfinále.
Kladenská radost v O2 areně

Kladenští zámořské opory nedokázali plně nahradit, jediným výrazným příchodem byl návrat Miloslava Hořavy. Důkazem je i klubová tabulka produktivity, na jejímž čele jsou čtyři z pěti hráčů právě posily z NHL, mezi něž se dokázal vklínit jen veterán Pavel Patera.

V předkole play-off se svěřenci trenéra Vojty utkají s Pardubicemi, které v závěru základní části nabraly formu a podle bookmakerů jsou v sérii hrané na tři vítězné zápasy favoritem. Když ale Kladno postoupí, je jisté, že ve čtvrtfinále bude hrát se Slavií.

České Budějovice

Hokejisté Českých Budějovic se dlouho potáceli okolo postupové desítky, nakonec si ale celkem bez nervů zajistili sedmou pozici a tedy i výhodu začínat v předkole na vlastním stadionu.
Vyzrál by Petr Jelínek na Kováře?

Avšak kvůli disciplinárnímu trestu bude Mountfieldu ještě dvě utkání chybět reprezentační brankář Jakub Kovář, jenž byl usvědčen z úmyslného kopnutí do plzeňského útočníka Pletky. V kleci ho na poslední tři duely zastoupil Pavel Kantor, avšak Jihočeši z možných devíti bodů získali jen dva.

Slávisté na Budějovice narazí v případě, že Kladno vypadne s Pardubicemi a Mountfield vyřadí Vítkovice.

Vítkovice

Právě Moravané jsou posledním z tria týmů, která mohou ve čtvrtfinále jít na Slavii. Stalo by se tak, pokud by postoupili přes České Budějovice a zároveň Pardubice vyřadily Kladno.
Bývalý slávista Roman Málek

Tým okolo bývalé sešívané hvězdy Viktora Ujčíka a gólmana Romana Málka, jenž byl ústřední postavou u prvního titulu Slavie v roce 2003, postoupil do předkola na poslední chvíli, když v posledním duelu zvítězil na ledě Liberce.

Vítkovičtí spoléhají především na zkušenou obranu v čele s vysokým Markem Malíkem, jenž má bohaté zkušenosti z NHL. V útoku pak kromě veteránů Ujčíka s Burgerem na mladé ostravské patrioty Vladimíra Svačinu s Ondřejem Romanem, z nichž ten první vede tabulku týmové produktivity.

Autor Václav Baumann
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více