Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
22. března 2013

Semifinále s Plzní startuje v neděli. Doplatí Indiáni na náročnou sérii s Litvínovem?

Zatímco hokejisté Slavie si postup ze čtvrtfinále zajistili už v pondělí a měli tak téměř týden čas dočerpat síly, Plzeň dohrála náročnou sérii s Litvínovem až ve středu, kdy ještě v rozhodujícím zápase musela obracet výsledek až ve třetí třetině. Zdali se na ní projeví únava, zjistíme už v neděli od 17:15, kdy v O2 areně začíná první semifinálový duel.

Náš soupeř – HC Škoda Plzeň

Klub založen: 1929
Trenéři: Milan Razým a Michal Straka
Největší úspěchy: 3x stříbro (1958, 1959, 1992), 3x bronz (1957, 2000, 2012)
Internet: www.hcplzen.cz
Hvězdy týmu: Martin Straka, Tomáš Vlasák, Jan Kovář
Plzeňští hokejisté, kteří zažívají hodně zvláštní sezonu, to nakonec dokázali. Ve čtvrtfinále s Litvínovem sice měli dvakrát nůž na krku, avšak tým pod vedením Milana Razýma se dokázal včas vzchopit a ve třetí třetině sedmého zápasu otočil nepříznivý průběh série na svou stranu.

Teď už si Indiáni brousí zuby na Slavii, v aktuálním ročníku Tipsport extraligy se jim ale proti sešívaným nedaří. Západočeši sice vyhráli úvodní vzájemný duel sezony, když se v O2 areně radovali po výsledku 3:1 a připsali si tak proti červenobílým už pátou ligovou výhru v řadě, následující tři zápasy ale patřily slávistům.

První dvě utkání ještě svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky vyhráli po samostatných nájezdech, napotřetí to už ale bylo za tři body, to když Slavia v lednu vyhrála v Plzni 4:2.

Budou mít slávisté více sil?

Indiáni tehdy suverénně vedli tabulku, ale zároveň jakoby skvadře okolo veterána Martina Straky začal docházet dech. Západočeši se nakonec v konečném zúčtování základní části propadli až na třetí místo, když se před ně dostal Zlín a právě Slavia.

Zatímco Plzeňští se v sérii s Litvínovem hodně nadřeli, postup Slavie se rodil, alespoň opticky, o hodně snáz. Červenobílí totiž dovolili Kladnu v pěti zápasech vstřelit jen tři branky a zaslouženě se probojovali do semifinále.

Kromě většího množství ušetřených sil mají navíc slavisté výhodu i v tom, že Plzni bude kvůli faulu na litvínovského Gulu chybět hokejový raubíř Ryan Hollweg, jenž od disciplinární komise dostal třízápasový trest, což v součtu s automatickou stopkou za trest ve hře znamená, že se Kanaďan dostane do hry až v případném pátém zápase semifinálové série.

Její první zápas je v pražské O2 areně na programu v neděli od 17:15, druhý duel se pak hraje o den později v pondělí od 18:15.

Autor Václav Baumann
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více