Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
24. března 2013

Tomáš Hertl: Jen díky oběma brankářům hrajeme semifinále

V základní části dal Tomáš Hertl osmnáct branek a stal se tak nejlepším střelcem týmu. Jenže v play-off se ne a ne trefit. V prvním semifinálovém duelu se to však podařilo i jemu a svou brankou otevřel skóre utkání, čímž výrazně přispěl k úžasné výhře 3:0. Podívejte se, co po zápase odpověděl na naše otázky.

V play-off jste dnes vsítil svou první branku, cítil jste se před utkáním pod střeleckým tlakem?
Já jsem strašně rád, že mi to tam konečně spadlo, i když to celé byla v podstatě práce Kučného, který tam kotouč zatáhl, a já jsem pak jen doklepával. Je hlavní, že nás ta první branka do zápasu nakopla, protože od té doby jsme hráli o dost lépe. První dvě třetiny nebyly zrovna nejlepší a do zítra se na to musíme zaměřit.

Vaše branka padla po dorážce v brankovišti. Nebál jste se, že by ho rozhodčí nemusel uznat?
Všiml jsem si, že měl u puku Mazanec beton, a tak jsem počítal s tím, že když se to odrazí, tak ho zkusím dorážet. Každopádně jsem rád, že ta branka normálně platí.

Zlomil první gól herní projev Slavie? Přeci jen bylo vidět výrazné zlepšení.
Určitě to naší výhře hodně pomohlo. Do té doby byl náš výkon hodně utrápený a Plzeň dlouho tlačila, ale první gól vždycky tým nakopne a i my jsme pak konečně hráli naší hru. Od zítřka ovšem musíme nastoupit od začátku. V sérii s Kladnem jsme měli zápas vždy na své straně a nyní to musíme zařídit znovu. Důležité je především vyhrát a k tomu jsou potřeba góly, je úplně jedno, kdo je dá.

Furch dva zápasy za sebou nepustil gól. Hraje se lépe, když se můžete spolehnout na brankáře?
Je výborné, že se letos můžeme spolehnout na oba brankáře, protože chytají úžasně. Dominik dnes zachytal výborně, především v první třetině, kdy vytáhl několik plzeňských tutovek. Kdybychom totiž inkasovali, mohlo nás to zlomit a zápas by možná vypadal jinak. To, že jsme letos takhle vysoko, je práce zejména gólmanů a doufám, že se nám takhle bude dařit dál.

Zpočátku jste nemohli přijít na to, jak soupeře přehrát. Je Plzeň podle vás letos herně lepší, než Kladno?
Plzeň má především dobré a technicky zdatné hráče, jako je Straka nebo Vlasák. To oni tvoří hru a rozhodně je nemůžeme nijak podcenit. Snažíme se jim hru co nejvíce znepříjemnit a dnes se nám to celkem podařilo.

Slavia ve třetí třetině jasně dominovala zápasu, bylo to tím, že Plzni docházely síly? Přeci jen hráli čtvrtfinále na sedm zápasů, Slavia jen na pět.
Plzeňští odehráli sedm těžkých zápasů a to se někde projevit musí. My jsme měli delší volno, tak jsme si odpočinuli a potrénovali, ale začátek zápasu tomu nevypovídal. Musím potvrdit, že máme hodně sil, ale chce to, abychom na ně vlítli hned od začátku a nečekali až do poloviny zápasu.

Hraje se lépe pod vysokou návštěvou? Dnes do O2 areny zamířilo přes deset tisíc diváků, je to znát?
Já osobně hraji rád pod dobrou atmosférou a je parádní, když si cestu na stadion najde hodně lidí. Doufám, že budou v takto hojném počtu chodit dál a vytvoří ještě lepší atmosféru. Fanouškům bych chtěl poděkovat hlavně za to, že dělají ta nejlepší chorea v celé extralize a je hezké se na to dívat, zvláště když je to přes polovinu stadionu. Já se na to vždycky podívám a musím říct, že je to velmi povzbuzující. Dělají pro nás hodně, a tak jim to chceme oplatit na ledě.

Autor TJ
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více