Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
30. března 2013

Vyhecovaný souboj stál Hertla pět stehů. Soupeře musíme taky dohrávat, burcuje

Reprezentační útočník Tomáš Hertl poznal na vlastní kůži tvrdost plzeňské hry, když ho ve druhé třetině vysokou holí fauloval Jiří Hanzlík a způsobil mladému slávistovi pět stehů nad okem. "Nic podobného se mi ještě nestalo, ale k play-off to asi patří," mávl rukou Hertl po vítězství.

Těsně před polovinou čtvrtého semifinálového utkání na ledě Plzně zažil slávista Tomáš Hertl premiéru. Rád by na ni ale rychle zapomněl. Domácí obránce Jiří Hanzlík ho totiž zasáhl vysokou holí a rozsekl mu obočí, což se Hertlovi v kariéře ještě nikdy nestalo.

"Nejdřív jsem se bál, aby to nebylo přímo do oka, ale pak už jsem byl v pohodě," popisoval první okamžiky hráč s číslem 93 na zádech. "Musel jsem do šatny na šití, bylo to na pět stehů. Ale k hokeji to patří," usmíval se po výhře 3:2 i se šrámem na obočí.

Právě v početní výhodě za Hanzlíkův faul, kterou pak ještě zdvojnásobil další vyloučený Kovář, totiž kapitán Petr Kadlec se štěstím vyrovnal na 2:2. "Když mě ošetřovali, tak někdo přiběhl a hlásil, že dal Káca gól. Tak jsem rád, že to zranění za něco stálo," těší Hertla.

Tvrdá hra ale byla k vidění na obou stranách. Bek Jaroslav Koma si například dvakrát počíhal na plzeňskou hvězdu Jana Kováře a poslal ho k zemi. "Snažíme se dohrávat všechny, dneska to vyšlo zrovna na Kováře. Ale takový hokej hrajeme celou sezonu, máme na to hráče," myslí si Hertl.

Autor Redakce
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více