Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
4. dubna 2013

Až zklamání odezní, budeme na sebe pyšní, hodnotí semifinálovou účast Růžička

Pro Slavii středeční porážkou s Plzní skončila sezona. I přes velké zklamání je jasné, že sezona se bude hodnotit nad očekávání dobře. Účast v semifinále by dopředu předpovídal málokdo. I tak ale hráči cítí, že jejich letošní cesta mohla vést dál. "Na Plzeň jsme měli," myslí si například Vladimír Růžička ml.

Jaké nyní převládají pocity?
Je to smutné, protože jsme hodně makali, ale určitě se nemáme za co stydět. Před sezonou bychom tenhle výsledek určitě brali, ale samozřejmě je to škoda. Liga je vyrovnaná a některé ty zápasy jsme byli lepší než Plzeň.

Kde byste hledal rozhodující moment celé série?
Určitě jsme si to prohráli doma v minulém zápase. Do třetí třetiny jsme šli za stavu 3:2 a kdybychom si to pohlídali, tak to nemuselo takto dopadnout.

Dnes by se ten okamžik možná dal hledat v nevyužité dvouminutové přesilovce 5 na 3?
Té je velká škoda. Možná kdybychom dali gól... Ale to je těžké říct. Na kdyby se nehraje. Minule jsme taky vedli 3:2 a oni to otočili, takže bychom třeba nevyhráli ani kdybychom tu branku dali. Zkrátka oni byli v koncovce o něco lepší.

Vy sám jste měl v závěru na holi vyrovnání...
To je samozřejmě pech. Ale bylo to tak rychlé, že mi ten puk jen nějak plácl do hokejky a ani nevím, jak jsem do toho máchl.

Jak důležité byly plzeňské individuality?
Straka s Kovářem Plzeň určitě táhli. Ale myslím, že i ostatní se postupně více rozehrávají a cítí to i oni sami. S Litvínovem to měli poměrně nahnuté a s každým dalším zápasem se zlepšovali. Nicméně jsme na ně měli a doma jsme je mohli porazit, ale to jsme zpátky u kdyby.

Rozhodly třeba i zkušenosti?
To nevím. Oni zkušenosti mají, ale my samozřejmě taky. Nemyslím si, že by to až tak bylo o zkušenostech. Kladno taky mělo Pateru a přehráli jsme je. Dokonce bych řekl, že jsme v sérii byli lepším týmem, ale postupují oni. Prostě se hraje na góly a my jich dali méně.

Jak nyní hodnotíte celou sezonu?
Mám smíšené dojmy. Když se dojde takhle daleko a série je vyrovnaná, tak přirozeně chceme postoupit. Před sezonou bychom brali všemi deseti hokej, jaký se nám dařilo předvádět letos. Ukázalo se, jak je liga vyrovnaná, a že každý může porazit kohokoliv.

Jak dlouho bude trvat než zklamání odezní?
Nejhorší je to samozřejmě hned takto po zápase. Ale postupem času to trochu vyprchá a budeme na sebe pyšní. Každý nás zatracoval a říkal, že možná se dostaneme do předkola a my v základní části byli druzí jen o vzájemné zápasy. Dnes to ale bolí.

Autor Alžběta Mufová
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více