Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
5. dubna 2013

Chtěl jsem hlavně hrát pro tým. Body jsem nikdy nehonil, prozradil Alinč

Bezprostředně po letošní derniéře se o své dojmy ze sezóny podělil zkušený čtyřicetiletý centr Jan Alinč. Podobně jako jiní slávisté před ním řekl, že sezóna byla povedená. Bodový účet červenobílé "třiaosmdesátky" nebyl v ročníku tak vydatný, ale vytáhlý útočník tvrdí, že ho hřeje hlavně týmový úspěch: "Díky tomu, že jsme hráli všichni pro tým, jsme udělali takový výsledek."

Rozhodující zápas nedopadl dobře, sezóna po prohře skončila. Myslíte, že šlo třeba udělat něco jinak?
Myslím si, že ne, ale těžko říct... Snažili jsme se, bojovali jsme, ale holt jsme neměli štěstí. Pro mě to byl asi poslední boj o titul, bohužel se to nepovedlo. Přesto bych řekl, že sezóna byla celkově dobrá. Sice nás vyřazení v semifinále mrzí, ale můžeme být spokojení. Málokdo na začátku sezóny věřil, že dojdeme až sem.

Stačili jste si něco říct v kabině?
Neříkali jsme si nic. Jen jsme si podali ruce. Je to sport, Plzeň byla lepší a dotáhla to do vítězného konce.

Jaký faktor sehrál nejdůležitější roli v plzeňském postupu?
Nevím, nerad to hodnotím. Ale myslím, že jsme hráli zbytečně moc oslabení, ale to je teď těžké hodnotit. Musí se na to podívat lidé, kteří tomu rozumí. Já jsem jen hráč. Pro mě je důležité být na ledě a pomáhat mužstvu. Oslabení ale určitě sehrála zásadní roli, Plzeň přesilovky umí.

Jak to s vámi bude příští rok? Zůstanete?
Já vůbec nevím, k tomu nemůžu nic říct.

Co byste řekl ke svému individuálnímu výkonu v sezóně?
Nejsem sám se sebou moc spokojený, protože umím hrát hokej úplně jinak. Na Slavii se ale hraje styl, který mi není úplně vlastní. Chtěl jsem se ale podřídit a hrát pro tým. Díky tomu, že jsme hráli pro tým všichni, udělali jsme takový výsledek.

Přišlo mi, že v play off se vám dařilo mnohem víc než v základní části. Byl jste víc namotivovaný?
To bych neřekl. Já bych ten hokej chtěl hrál víc technicky, ale na Slavii je systém, který je založený na bránění. Myslel jsem, že bych mohl udělat víc bodů, resp. gólů. Bohužel to nedopadlo. Pokud jde o můj příspěvěk, nejsem zklamaný, ale když se člověk podívá na ty body... Na druhou stranu jsem už starší hráč a body nehoním, vlastně jsem po nich nikdy moc nešel. Jsem rád, že jsme v ligové tabulce skončili tak vysoko. Škoda jen, že se nám nepodařilo udělat finále, bylo by to hezké.

Chtěl byste vzkázat něco fanouškům?
Byli skvělí, opravdu perfektní. Celou sezónu fandili, a já se tady cítil velmi dobře. Děkuji jim za to, jak nás podporovali

Autor David Mičke
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více