Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
27. května 2013

Ve Slavii to bylo super, loučí se brankář Kopřiva

S červenobílým týmem polyká tvrdé tréninkové dávky také gólman Miroslav Kopřiva, jemuž po sezoně vypršela v Edenu smlouva a on se upsal bratislavskému Slovanu. Klub KHL ale zahájí přípravu na nový ročník až později, takže odchovanec Kladna absolvuje se Slavií celou letní přípravu. Přinese mu štěstí na jeho dalším angažmá?

Kopřiva se mohl připravovat individuálně, tahle varianta ale není nic pro něj. „Je pro mě lepší trénovat v partě, než abych někde běhal sám. Proto jsem rád, že mi to klub dovolil. Trenér Růžička s tím neměl žádný problém,“ prozradil zkušený brankář.

Z loňského roku dobře ví, že tréninkový dril pod kondičním koučem Lukášem Stránským není žádné peříčko. Hráči projdou peklem, z něhož potom těží celou sezonu. „Slovan začíná přípravu někdy 10. července, do té doby se hráči připravují sami. Je na každém, jak se k tomu postaví,“ pokrčil Kopřiva rameny.

Na Slavii bude vzpomínat jen v dobrém. Strávil zde tři ročníky, během nichž došel s mužstvem na třetí či čtvrté místo celé extraligy. „Bylo to tady super. Až na tu druhou sezonu, která nám nevyšla, jsme pokaždé udělali semifinále. To je slušný výsledek,“ prohodil „Kopr“, jenž platil za vyhlášeného specialistu na svůj bývalý klub z Kladna.

Teď už má ale v hlavě především Slovan Bratislava. Tomu dal přednost před řadou dalších zájemců, v médiích se mluvilo hlavně o Plzni, Pardubicích nebo Spartě. „Zaujala mě možnost zahrát si KHL. Je to jedna z nejlepších evropských soutěží, beru to jako další krok v mé kariéře. Moc si vážím toho, že měl o mě Slovan zájem,“ poznamenal Kopřiva.

Že neodchází kamsi za Ural, ale „pouze“ na sousední Slovensko, jako velkou výhodu nevidí. „Myslím, že tohle je celkem jedno. Zase člověk stráví více čase v letadle. Na druhou stranu ale neumím moc rusky, v Bratislavě se aspoň v klidu domluvím,“ pousmál se s tím, že na zahraniční štaci se s ním vydá i manželka s malým synem.

„Kdyby tady zůstali, jako rodina bychom asi moc nefungovali. Půjdou tedy se mnou a docela se na to těší,“ kvituje Kopřiva, jehož stejně jako ve Slavii čeká ve Slovanu těžká konkurence. Vždyť současnou jedničkou mužstva je mladý slovenský reprezentant Jaroslav Janus.

„O svou pozici musíš bojovat vždycky. Každý brankář musí dokazovat, že chytá právem. Uvidíme, jakou dostanu šanci a jak s ní naložím. Je ale jasné, že hodně napoví už přípravné zápasy. Snad v nich zanechám dobrý dojem a ukážu se v tom nejlepším světle. Rozhodne se na ledě,“ uzavřel Miroslav Kopřiva.

Autor OH
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 29.3.2024

Junioři i podruhé porazili Šumperk a mají postup na dosah

I ve druhém utkání semifinále byli slávističtí junioři efektivní a díky třem gólům v první třetině si došli pro vítězství 7:1. V sérii tak vedou 2:0 na zápasy. Druhý hattrick po sobě nasázel Vojtěch ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více