Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
4. srpna 2013

Na Slavii jsem vyrostl, neumím si představit, jaké to bude bez ní, říká Hertl

Slávistický odchovanec Tomáš Hertl je po první štaci v Americe zpátky v České republice. Čtvrteční zápas s Litvínovem sledoval nezvykle pouze z tribuny, bývalým spoluhráčům ale štěstí přinesl a Slavia zvítězila. V Praze nyní tráví celý srpen a jeho matěřský klub mu umožnil trénovat s juniorským týmem.

Jak se Vám líbilo na kempu?
Kemp jsem si krásně užil. Nejprve jsem byl na tom nováčkovském, kde nás bylo asi čtyřicet, takže to bylo spíše takové seznamovací. Ale dalších čtrnáct dní už jsem trénoval a přijeli hráči jako jsou Thornton a Marleau, se kterými jsem si mohl zatrénovat, což už samo o sobě pro mne byla výborná zkušenost.

Bylo to hodně fyzicky náročné?
Ty tréninky byly o něco jiné než na co jsem zvyklý odsud, takže v tomto asi ano.

A v čem je to jiné?
Tam se hlavně dělá třeba s činkami. Mají tam své kondiční trenéry a každý klub si to asi vede trochu jinak.

Vy jste při cestě zpátky ztratil zavazadla, nalezla se?
Naštěstí ano. Přišla mi hned druhý den, což je dobře, protože teď už mohu zase trénovat i na ledě.

Jak teď vidíte své možnosti?
Je to těžké. Ale cítím, že tam možnost je. Teď v kempu se tam musím hned ukázat a chytit šanci za pačesy, protože je obrovská.

Kdy se dozvíte, jak to s Vámi bude dál?
Teď vím, že třetího září jedu na nováčkovský turnaj do Vancouveru a pak už je hlavní víkend a tam ještě nevím, jak to chodí dál.

Jak Vám sedli potencionální spoluhráči?
Já se potkal třeba právě s Thorntonem, Marleauem, ti jsou v pohodě. Ptali se mě, jakou mám přezdívku a když jsem řekl, že Hertlík, tak jim to vůbec nešlo vyslovit. Začali mi říkat Hammer (v češtine Kladivo - pozn. red.), protože je to pro ně jednodušší (smích). Navíc se mi podařilo seznámit se s hlavními postavami klubu, což je skvělé.

Vy jste bydlel u rodiny, pomohlo Vám to s Vaší angličtinou?
Pořád je to pro mne problém. Já celkem rozumím, ale nemluvím ještě tak dobře. Musím se rozmluvit a nebát se, chvíli to asi ještě potrvá.

Strávíte tedy měsíc v Čechách nějakým doučováním?
Asi ano, ale doučování mám už strašně dlouho a zase tolik mi to nepomáhá. Budu nejspíš hodně trénovat a hlavně, abych byl dobře fyzicky připravený, protože je to přeci jen o level výš.

Trénujete se Slavií?
Momentálně trénuji na ledě s juniorkou a chodím ke kondičnímu trenérovi. Soukromě ještě trénuji s Vláďou Sobotkou, který mi i trochu radí, jak to v NHL chodí.

Nepřepadá Vás trochu sentiment, když vidíte hrát své bývalé spoluhráče bez Vás?
Tak určitě mě to láká. Dlouho jsem s nimi nehrál a rád bych. Do šatny za nimi zajdu a tak. Přeci jen jsem tady vyrostl, byl jsem tu v podstatě devatenáct let, skoro si neuvědomuji, že příští rok strávím někde úplně jinde.

Autor Alžběta Mufová
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více