Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
10. srpna 2013

Byla to pro mě obrovská čest, říká Mašín, kapitán reprezentační osmnáctky

Břeclav - Národní tým do 18 let dosáhl v Břeclavi velkého úspěchu. Podceňované mužstvo sice na Memoriálu Ivana Hlinky podlehlo v prvním utkání Kanadě 0:4 a ve druhém klání se Švýcarskem prohrávalo po první třetině už o tři branky, pak se ale bravurně semklo a nakonec vybojovalo celkové třetí místo. Na turnaji se ukázal také slavistický obránce Dominik Mašín, který vedl mužstvo coby kapitán.

Dominik Mašín neskrýval bezprostředně po skončení zápasu o bronz své nadšení. Jakožto kapitán národního týmu do osmnácti let zdvihl pohár nad hlavu a společně s hráči si tento zážitek užíval.

„To, že jsme uhráli třetí místo, je obrovský úspěch. Je to super a moc si to užívám. Navíc že zrovna já jsem byl kapitánem, to pro mě byla obrovská čest,“ řekl s úsměvem na rtech sedmnáctiletý bek. „Doufám, že na tyto výkony dokážeme navázat,“ doplnil s přáním.

Po prohraném zápase s Kanadou a po první nepovedené třetině se Švýcarskem už přitom českým mladíkům věřil jen málokdo. „My jsme ale doufali do poslední chvíle a naštěstí se nám to povedlo,“ uvedl Mašín.

Čeští reprezentanti podlehli oběma zámořským soupeřům. Ve skupině neuspěli s Kanadou, v semifinále s Amerikou. Naopak neprohráli s jediným evropským týmem. „Všechny zápasy byly těžké,“ vypálil bez váhání talentovaný obránce. „Nejtěžší byl zřejmě zápas se Švýcarskem. Bylo hodně obtížné takhle špatně rozehraný zápas otočit,“ vysvětloval.

V jihomoravském kraji panovalo velké horko. Ve čtvrtek tu dokonce padl i teplotní rekord. Podle slov Mašína byl ovšem led připravený dobře. „Jak přišlo více lidí, tak ten led byl horší. Podmínky tu ale špatné nebyly. Lidé se o ten led starali dobře,“ popisoval urostlý obránce.

Ten nastupuje ve Slavii za starší dorost. „Ve Slavii se mi líbí, jsem tam spokojen. Nemohu si na nic stěžovat,“ prohodil mládežnický reprezentant, jenž byl jediným zástupcem slavistického klubu na turnaji.

Na závěr pak srovnal požadavky reprezentačního trenéra Jakuba Petra oproti Miloši Peckovi, trenérovi staršího dorostu pražské Slavie. „Vyžadoval po nás podobný styl hokeje, na který jsem zvyklý. Tudíž v tomhle žádný problém nebyl,“ zakončil.

FOTO: Robert Kantor
Autor Petr Horčička
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více