Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
17.11.2002

Vítězné tažení Slavie pokračuje

22. kolo, neděle 17.11.2002, Plzeň - Slavia
Plzeň
1:3
0:0, 0:2, 1:1
Slavia

Branky: 60. Ujčík (Eiselt, Matějovský) - 29. Štraub (Kolařík), 37. Sup (Štraub), 51. Fadrný (Šaffer). Rozhodčí: Vokurka - Hejduk, Křivský. Vyloučení: 6:9. Využití: 0:1. Diváků: 8048.

Sestavy

Plzeň

Šmíd - Dobroň (41. Vobořil), Řezníček, M. Divíšek, I. Vlček, Mazanec, Výborný - Ujčík, Eiselt, Matějovský - M. Dvořák, J. Straka, Andrašovský - R. Procházka, J. Štefanka, Volák - Koreis, Švík, Adamský

Slavia

Málek - F. Kučera, J. Novák, P. Kadlec, Hejda, Posmyk, Kolařík - Duda, Štraub, Sup - Hruška, Krátoška, Fadrný - Šaffer, Klepiš, Antoš - Jaroš, Z. Novák, R. Dlouhý

V ostře sledovaném zápase v západočeské metropoli vydolovala Slavia zaslouženě tři body. Připsala si již desáté utkání v řadě bez porážky. Utkání dominovala první řada Slavie, kde místo kapitána Beránka nastoupil na centru Štraub. Celým utkáním se jako nit vinulo neustálé spalování přesilových her a to v podání obou týmů. Vítězný gól červenobílých vsítil probuzený střelec Michal Sup. O šestou nulu v sezóně přišel Roman Málek pouhých 12 vteřin před závěrečnou sirénou z hole Viktora Ujčíka. Očekávaný souboj Duda - Řezníček se nekonal.

Začátek zápasu naladil diváky optimisticky. Už ve 30 sekundě narazil Řezníček Dudu na mantinel a ten mu oplatil trochu nesportovním seknutím. Plzeň odehrála první střídání ve velkém tempu, ovšem přibrzdilo ji oslabení. David Mazanec trochu strčil do Krátošky a byl nekompromisně vyloučen, o chvíli později skočil na led Volák, aniž by měl ovšem Andrašovský měl možnost dojet na střídačku a hosté hráli pět na tři. Slavia roztočila před Šmídem ruské kolo. Antoš se nedostal k přihrávce po Novákově střle, Štraubovu přihrávku před branku srazil Vlček těsně mimo branku. Vzápětí putoval na trestnou lavici Dobroň za krosček a Plzeň mohla být ještě ráda, že rozhodčí nevylučoval dalšího domácího hráče za to, že chytil v brankovišti puk do rukavice a zalehl ho. Plzni přálo při oslabení také štěstí. Štraub nejdříve netrefil prázdnou branku a Duda vzápětí vyhodil puk do vlastní třetiny. Už při hře pět na pět si velkou šanci vypracoval výborně hrající Andrašovský, ale Málek vyrazil jeho střelu ramenem nad. Slavia se pak celých šest minut musela bránit přesilovce domácích, ovšem největší šanci měl sešívaný David Hruška, kterému naneštěstí při samostatném nájezdu sjel puk z čepele. V 19. minutě opět potěšil diváky Řezníček, který narazil v plné rychlosti do Fadrného, který chvilku nesledoval dění na ledě. Fadrného odvedli do šatny, ovšem slávistova chvilka v utkání ještě měla přijít.

Hned v úvodu druhé části prověřil Šmída Michal Sup, který v první slávistické formaci hodně ožil. Velmi aktivně hrál i Krátoška, který ve 23. minutě pálil již potřetí na Šmída. O minutu později přetlačil u mantinelu Koreis Posmyka a nebezpečně vypálil. O několik sekund později přebruslil Výborného Duda, dostával se do samostatného úniku, ale Výborný stihl Dudovi zakončení alespoň znepříjemnit a Šmíd šanci pokryl. V tuto chvíli se ještě hrál docela hezký zápas a podíl na tom měly obě strany. Ve 28. minutě po obléhání Šmídovy branky nejprve trefil ve výhodné pozici stojící Kolařík změť těl před Šmídem. K puku se dostal Dobroň, který však nedokázal vyhodit puk ze třetiny, Kolařík přihrávkou z pravé strany našel Josefa Štrauba a ten odčinil svůj vroubek z první třetiny, kdy netrefil prázdnou branku - 0:1 Ve 30. minutě vypálil svou poslední nebezpečnou střelu v zápase Dobroň. Po vyloučení Dlouhého fauloval Štraub v obličeji Matějovského, ovšem rozhodčí Vokurka potrestal daleko mírnější zákrok Ujčíka o několik sekund později. Ve 36. minutě vyslal Sup do dalšího úniku Dudu, obránci Řezníček s Dobroněm propadli, ale naštěstí Duda nezpracoval puk. O chvilku později ztratil helmu Radek Matějovský a ošklivě narazil na hrazení Jana Nováka. Domácí fanoušci už byli smířeni s odchodem Matějovského do kabin, on byl však potrestán pouze dvouminutovým trestem za hraní bez helmy... Obrovskou šanci vyrovnat měla Plzeň při úniku Andrašovského se Strakou, kteří najížděli na jediné obránce Kadlece. Andrašovský našel perfektní přihrávkou Straku, ovšem jeho střelu Málek kryl. Za tento zákrok si zaslouží absolutorium, protože to byl asi rozhodující moment utkání. Z protiútoku totiž prošel celou obranou Michal Sup a zavěsil podruhé - 0:2. V závěru třetiny pykali na trestné lavici hostů dva obránci Posmyk s Kučerou, ovšem přesilovku sehráli domácí navýsost trapně. Chyběl pohyb, moment překvapení a hlavně chyběly střely. Zejména obránci si puk místo střelby zastavovali a alibisticky ho posílali zpátky. Když už se konečně ke střele odhodlal Dobroň, trefil před sebou ležícího Štrauba. Jedinou šanci měl Ujčík po přihrávce Řezníčka, ale jinak to byl vrchol utrpení.

Do třetí třetiny plzeňští trenéři pozměnili složení jednotlivých řad. Nezměněná zůstala pouze první řada, i když Eiselt v ní byl na postu centra hodně nevýrazný. Do druhé řady se ke Strakovi s Andrašovským posunul Švík a ke Štefankovi s Volákem zamířil Adamský. Obránce Dobroně, jenž se podílel na prvním gólu hostů, vystřídal Vobořil. Místo zvýšené aktivity však úroveň hry domácích klesla ještě níže. Ti, co očekávali zvýšení útočné aktivity, museli sledovat, kterak se Plzeň brání. Duda vymyslel akci pro Supa, ale když se puk ke slávistické osmičce dostal, byl již příliš blízko Šmída. Vzápětí udělal minelu obránce Mazanec, ale hosté ji nepotrestali. Sám s pukem na vlastní modré upadl Václav Eiselt, ale Zbyněk Novák byl příliš překvapen, aby situace využil. K dovršení veškeré bídy pak útočník obránci Řezníček s Mazancem nominovali na Zlatou helmu Jana Fadrného. Hráč, který dosud zaznamenal pouhou jednu asistenci za celou letošní sezónu, si oba hráče objel a zavěsil - 0:3. Od 51. minuty hrála Plzeň opět na čtyři pětky. Hezkou akcí se blýskl Volák, který přihrál Procházkovi, který se však vytlačil do úhlu. Pak vystřelil tvrdě obránce Mazanec. Po střele Dudy měla Plzeň štěstí, když puk se od Šmída odrazil do vzduchu a dopadl těsně před brankovou čáru. Puk však odehrál do bezpečí Martin Výborný. Další možnost hrát přesilovku pět na tři měla Plzeň tři a půl minuty před koncem. Sehrála ji o něco lépe, ovšem opět bez efektu. Navíc si Štraub lehce objel Výborného, ale naštěstí neměl rychlost, aby šel do úniku. Alespoň slabou náplast na zklamané srdce domácích fanoušků přlepil 12 sekund před koncem Viktor Ujčík, který zkazil Málkovi čisté konto - 1:3.

Ohlasy trenérů
Radek Kampf (Plzeň): "Zápas jsme začali dost nešťastně, když jsme dvakrát hráli ve třech. První gól jsme poté dostali po naší individuální chybě. Druhému předcházela naše velká šance a z protiútoku jsme inkasovali. Otočit zápas poté již bylo nad naše síly. Kdybych měl vyzdvihnout jednoho hráče, který vyčníval nad ostatními, řekl bych Radek Matějovský."
Jiří Kalous (Slavia): "Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas, protože Plzeň má bojovný tým a je tu vždzcky velmi dobrá atmosféra. Úvodní část byla hodně ovlivněná častým vylučováním, i když žádná branka nepadla. Zápas rozhodly dva naše góly ve druhé řetině. Pak už jsme si utkání pohlídali, když jsme podali velmi dobrý výkon i po taktické stránce."
Autor Ladislav Kučera, David Schlegel
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více