Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
16. srpna 2013

Dostat se do A-týmu Slavie byl můj sen, říká nadějný junior Ronald Knot

Ačkoliv Ronald Knot už premiéru v sešívaném dresu zažil, teprve letos proklouzl mezi ostřílené matadory do áčka. V nadcházející sezóně by si měl užít extraligový led mnohem více, což dokládá i nedávný komentář trenéra. „Ronald Knot dostane v extralize více prostoru,“ zmínil se pro klubový web Vladimír Růžička.

Poprvé se připravujete na novou sezónu s áčkem, jak to na vás působí?
Jsem hodně rád, jelikož jsem vždycky chtěl hrát za áčko Slavie. Navíc je to oproti juniorce velký rozdíl a posun dopředu. Letošní příprava mi hodně dá do budoucna, jednak zkušenostně, jelikož si můžu zatrénovat s nejlepšími hráči v extralize a myslím si, že mě pomohla i v mých dovednostech.

Zmínil jste se, že extraligový hokej je o dost rozdílný oproti tomu juniorskému. V čem jsou ty největší rozdíly?
Samotný hokej je o dost chytřejší, velký rozdíl je v tomto ohledu i mezi extraligou a 1. ligou. Méně se dají předvídat hráči soupeře. Pak je to také o dost rychlejší a silovější, ale to k tomu patří.

Je to tedy pro vás náročnější?
Čekal jsem, že to bude pro mě určitě o dost těžší, ale po tom, co už jsem odehrál i nějaké zápasy, tak jsem byl docela překvapený, jelikož to zatím zvládám.

Nastoupil jste i za reprezentační dvacítku ve dvou zápasech proti Rusku. Jaký máte pocit z letošní juniorské reprezentace?
Z týmu mám výborný pocit, jelikož je to po dlouhé době, co se nám podařilo dvakrát po sobě porazit tým z hokejové špičky, kam Rusko stoprocentně patří. Nikdo se nesnažil individuální úspěchy, ale všichni makali pro tým, a proto jsme hráli dobrý hokej.

Ve druhém duelu jste pomohl k vítězství gólem...
Jsem hrozně rád, že jsem se trefil. Byl to hodně vyrovnaný zápas a díky tomu gólu jsme šli do vedení. Poté jsme se uklidnili, hráli si svoji hru a dovedli ten zápas do vítězného konce. Takže mě těší, že jsem pomohl k výhře.

Premiéru za áčko jste si odbyl v minulé sezóně, na ledě jste byl ale velmi krátce. Těšíte se, že letos si zahrajete o mnohem více?
Samozřejmě se těším, loni jsem sice už do extraligy nakoukl, ale nebylo to nic výrazného. Letos bych už měl odehrát celé zápasy a budu se snažit podat co nejlepší výkony.

Se kterým z hráčů byste si chtěl v obranné dvojici nejvíce zahrát?
O tom vůbec nepřemýšlím, ve Slavii jsou výborní hráči a je mi jedno s kým budu hrát. Pro mě je důležité, abych hrál, s kým ale není podstatné.

V přípravě už jste naskočil do nějakých zápasů. Máte nějaké náznaky, že byste mohl naskočit do extraligy hned od začátku?
Ne, nic takového nepociťuji. Je tady hodně hráčů na zkoušku, takhle to během přípravy chodí. Teď jsem hrál já, příští zápas bude hrát zase někdo jiný. Všichni začínají od startovní čáry a je na každém, jak se trenérům předvede a osvědčí.

Už jste řešil, kde budete hrát v případě, že se nedostanete do utkání?
S nikým jsem se o tom přímo ještě nebavil, ale některé domácí zápasy bych měl ještě odehrát za juniorku, abych jim třeba pomohl. Samozřejmě se to bude vyvíjet podle toho, jak se mi bude dařit.

Jak jste strávil dovolenou?
Přestože áčko mělo poměrně dlouhou dovolenou, já jsem se začal připravovat už s juniorkou, která začínala o něco dříve. Navíc jsem měl předtím ještě soustředění s reprezentační dvacítkou, takže jsem měl volno asi jenom týden, během kterého jsem jel s kamarády k moři, kde jsem si odpočinul a připravil na novou sezónu.

FOTO: facebook, hc-slavia.cz
Autor David Mencl
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více