Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
18. listopadu 2002

Velice vydařený víkend

Od úspěchu k úspěchu teď kráčí Slavia. O víkendu narazila na dva nelehké soupeře, navíc hrála obě utkání venku. Po vítězství v Třinci ale slávisté brali tři body i v Plzni a svojí sérii neporazitelnosti natáhli už na deset utkání. K vítězství 3:1 na západě Čech velkou měrou přispěl Roman Málek, který o čisté konto přišel až v posledních vteřinách utkání. Třetí branku, která definitivně rozhodla o osudu ostře sledovaného duelu, vstřelil Jan Fadrný.

Po reprezentační přestávce si Slavia nejdříve poradila doma až v prodloužení s Havířovem a poté vyrazila na první porci dvojutkání venku. Do Třince a do Plzně rozhodně nejela svým soupeřům darovat body. "Cíl byl vyhrát oba zápasy, samozřejmě Třinec byl hodně vepředu, bylo to tam těžké. My jsme tam ale jeli vyhrát, vlastně doma jsme je jasně porazili 5:0 a přehráli jsme je, neměli šanci. Ale určitě jsme si hlavně věřili tady v Plzni, která se dost trápí. Nakonec máme šest bodů, takže můžeme být spokojeni," rekapituloval Jan Fadrný. Spokojenost byla na místě, Slavia v posledních letech do Plzně rozhodně nejezdila vyhrávat. Marně pátral na poslední vítězství v paměti i Roman Málek: "Tak výhra tady už dlouho nebyla, spíše nějaké plichty." Pohled do statistik hovořil jasně - poslední výhry dosáhla na plzeňském stadinou Slavia v sezóně 1997/98, tedy před dlouhými pěti lety. Znovu vyhrát se povedlo až teď a slávististický čaroděj v brance také prozradil, v čem byl nedělní recept na Keramiky. "Základ v zápase byl v tom, že jsme v první třetině nedostali gól a naopak první branku dali my, což se nám pak vždycky hraje líp, Plzni naopak húř. Museli se do nás tlačit, my jsme dobře bránili a tak to měli těžké."

V Plzni také slávisté navlékli už desátý korálek na náhrdelník neporazitelnosti. O nějaké sérii se však v kabině moc nemluvilo. "Tak to jsem ani nevěděl," byla reakce Romana Málka, něco víc tušil jeho spoluhráč z útoku. "Dneska jsme to slyšel poprvé, kluci se o tom bavili, ale nějak velkou váhu jsme tomu nepřikládali." Úspěšné tažení slávistů extraligou začalo před měsícem v Litvínově, od té doby Slavia sedmkrát vyhrála a třikrát remizovala. Určitě radostná bilance a jaké jsou důvody toho, že se tak daří? "Je to hlavně tím, že jsme začali dávat góly. Díky tomu jsme hodně v tabulce poskočili. Dříve jsme také hráli celkem dobře, ale nedávali jsme góly a v tom to myslím bylo," vidí z branky příčiny slávistické formy Roman Málek. Slavia se rázem vyhoupla už na druhou příčku tabulky a to je místo, kde jí fanoušci z Edenu vidí rádi. "Určitě je to hezké, ale nesmí se zapomenout, že tam je strašně malý rozdíl. Pár zápasů a může být všechno jinak."

Důvod ke spokojenosti navíc měl v utkání Jan Fadrný, připsal si totiž první branku v extralize po svém návratu z Ameriky. "Bylo to dlouhé čekání, už i psychicky to tlačilo, vlastně až v osmém utkání jsem ten gól dal. Jsem rád, že to tam konečně padlo a doufám, že to půjde tak dál." A gól to byl více než parádní, v plné rychlosti projel mezi dvěma obránci a suverénně zavěsil puk pod "víko" branky Zděnka Šmída. "Chtěl jsem to takhle udělat, jel jsem kolem mantinelu a viděl, že se ten bek ke mě stahuje. Tak jsme ho objel, vyplynulo to prostě ze situace. A zakončil jsem jak jsem zvyklý, často střílím na lapačku, zkusil jsem to a spadlo to tam." První trefa ho jistě bude něco stát. "Asi něco budu platit, ještě nevím pořádně co, ale kluci si o něco určitě řeknou :-)," říká přeškolené levé křídlo. Do společné kasy mohl přispět i Roman Málek, to by však nesměl přijít o vychytanou nulu dvanáct vteřin před koncem po střele Viktora Ujčíka. "Byla to trošku smůla, já jsem mu vypíchnul puk hokejkou a od ní mi to vlítlo mezi nohy," mrzel inkasovaný gól Málka. Navíc ho jistě "potěšil" fakt, že autorem branky byl jeho kamarád a ještě nedávno spoluhráč Ujčík. Závěrečné podávání rukou se tak neobešlo bez přátelského popíchnutí. "Moc času se bavit jsme neměli, akorát se mi smál:-)." Více důvodů k radosti však měli spíše slávisté, do Edenu si vezli další důležité body.
Autor Miroslav Votava
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více