Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
23. srpna 2013

Se Znojmem to byl skvělý zápas, ohodnotil utkání Vladimír Růžička ml.

Kdo zavítal na zápas se Znojmem, nelitoval. Pohledný zápas skýtal mnoho pěkných akcí a na rozuzlení si fanoušci čekali až do samotného závěru. Slávisté se celý zápas museli na svého soupeře dotahovat a dlouho to vypadalo, že obrat nedokonají. Pak se ale v 59. minutě ujal puku Vladimír Růžička ml. a ukázkově překonal znojemského brankáře.

Jako již několikrát jste i dnes nastoupil jako centr první formace. Cítíte nějaký tlak či odpovědnost?
Ani ne. Takhle jsme to trénovali od začátku, navíc se to v půlce zápasu vystřídalo. Je jasné, že během přípravných zápasů se to bude hodně točit a zkoušet všemožné formace.

Hlavně pro vás osobně šlo o úspěšný zápas, vstřelil jste dvě branky. Pomohl vám pak přesun k Lukáši Žejdlovi?
My si s Lukášem dobře vyhověli. Lukáš je výborný mladý hráč, silný na puku. V té první laně jsem ale zase byl s Jardou Bednářem, který mi výborně nahrává, takže o tom to ani nebylo. Jen nám to pěkně vyšlo (úsměv).

Proč vám Znojmo v zápase tak uteklo? Slavia se dostala poprvé do vedení až v samotném závěru…
Oni hráli poměrně dobře a hlavně o něco jiný hokej, než se hraje v naší lize. Hodně napadají, jsou velmi důrazní a především ze začátku měli jiné tempo.

Šlo tedy o zasloužené vítězství?
Já si myslím, že ano. Je pravda, že první půlku to bylo srovnané, snad byli i o něco lepší, ale ve třetí třetině už jsme je přehrávali. Byl to ale skvělý zápas, hrálo se nám s nimi opravdu výborně.

Hodnotil byste Znojmo jako zatím největší výzvu z přípravných utkáních?
To ani ne. Beru ho jako jednoho ze soupeřů. My těch přípravných zápasů tolik nemáme, což je dobře, protože o to víc chuti budeme mít potom do těch soutěžních.

Již příští týden se střetnete se Lvem Praha. Jak se na zápas těšíte?
Před tímto zápasem strávíme týden tréninky. Moc se na to těšíme, určitě půjde o skvělý zápas a jsme na to všichni velmi zvědaví. Ale především hned třináctého jedeme na Kladno a pak na Brno, takže to směřujeme spíše k těmto extraligovým zápasům.

Autor Alžběta Mufová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více