Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
27. srpna 2013

Teď už je to hlavně na mně, říká Chalupa o své hokejové budoucnosti

Na to, že je mu pouhých devatenáct, toho má Lukáš Chalupa za sebou už docela dost. Hrál v mládežnických reprezentačních výběrech a dvě sezony působil v ruské MHL, kde oblékal dres Tatranských Vlků a Karlových Varů. Ten nejvýraznější přestup ho ale potkal až nyní. Talentovaný zadák se dohodl na tříleté smlouvě se Slavií, příští sezonu stráví na hostování v Berouně.

Že Chalupa na testech ve Slavii uspěje, bylo pravděpodobné už delší čas. „Asi před třemi týdny si mě zavolal pan Růžička a řekl, že to vypadá dobře, že ve mně něco vidí. Jsem rád, že jsem tu smlouvu skutečně získal,“ říká čerstvá akvizice červenobílých.

Jelikož poslední dva roky strávil v ruské juniorské soutěži, je jasné, že ho nyní čeká pořádný skok. A je jedno, že příští ročník bude v Berouně. „Po rychlostní stránce to změna nejspíš ani nebude. Ale tohle je chlapský hokej, který je silovější a mnohem chytřejší. V juniorce se zato hrálo hodně bláznivě, nahoru a dolů. Budu si muset zvyknout, byť MHL je jedna z nejlepších juniorských lig v Evropě,“ popisuje Chalupa.

Když se mu ozvali zástupci Slavie, dlouho se nad nabídkou nerozmýšlel a dorazil do Edenu na zkoušku. „Předtím jsem byl dva roky pořád někde pryč. Chtěl jsem se už vrátit domů,“ konstatuje levoruký bek, jenž je z nového angažmá nadšený. „Všechno je tady super. Co jsem slyšel, pan trenér Růžička dává hodně prostoru mladším hráčům, to v jiných klubech zase tak často nebývá,“ podotýká Chalupa.

V kabině má místo vedle Tomáše Doležala a Daniela Vrdlovce a se Slavií se bude připravovat i během sezony, na zápasy ale bude jezdit k Medvědům. „Teď už je to hlavně na mně. Musím předvádět kvalitní výkony a hrát tak, abych trenérům dokázal, že se ve mně nemýlili,“ říká mladý hokejista, který měl hektické léto.

„Ve Varech jsem končil koncem března a pak měl nějaké dva tři týdny volna, kdy jsem si dodělával řidičák. Asi měsíc před začátkem letní přípravy jsem už ovšem trénoval u Lukáše Stránského, do toho měl dost práce se školou. Už brzy mě totiž čeká maturita,“ prozrazuje na závěr Chalupa, mezi jehož koníčky patří florbal, tenis či chození do kina.

Autor OH
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více