Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
10. října 2013

Velký souboj o Prahu - doma vyzveme Spartu

V páteční podvečer se ve vysočanské O2 aréně odehraje zápas zápasů. Sešívaní totiž doma přivítají Spartu. Ta bude rozhodně chtít navázat na podařený start do letošní sezóny a konečně také po pěti kláních porazit svého rivala. Slavia i přes nepříznivou bilanci z poslední doby bude naopak chtít navázat na loňskou fazónu proti nenáviděnému rivalovi a utnout nepříznivou sérii.

Náš soupeř – HC Sparta Praha

Klub založen: 1903
Trenér: Josef Jandač
Největší úspěchy:mistr ligy (2000, 2002, 2006, 2007)
Internet: www.hcsparta.cz
Hvězdy týmu: Petr Ton, Jaroslav Hlinka, Tomáš Rolinek, Petr Kumstát

Tento duel opravdu slibuje nevídaný souboj. Nejenže to bude tradičně vyhrocené pražské derby, ale navíc se střetne nejlepší extraligová obrana s nejproduktivnějším útokem. A aby toho nebylo málo, uvidíme na jednom ledě hned tři nejlepší muže kanadského bodování extraligy, a to sparťany Tona a Hlinku a slávistického Bednáře. Ten však v posledním zápase proti Ocelářům z Třince nenastoupil a má tak o jeden zápas méně.

A sparťané si rozhodně nemohou stěžovat ani na defenzivu. Nebýt šestigólových přídělů proti Liberci a Vítkovicím, jejich obrana by se určitě přetahovala právě s tou slávistickou o prozatímní titul nejlepší obrany ligy. Hosté se stejně jako domácí vyhřívají v hodně vysokých patrech tabulky. Ale špatná forma z posledních zápasů je další věc, která oba celky spojuje. Jako by opadlo úvodní nadšení a jak do Holešovic, tak i do Vysočan se vkrádá mírná nervozita. Sparta nedokázala vyválčit ani bod z posledních dvou zápasů, u Slavie jsou to dokonce zápasy tři, které nepřinesly plný bodový zisk.

Sparta nejprve klopýtla v Brně, odkud si odvezla prohru 1:2 a následně přišla mnohem bolestivější prohra v domácím utkání s Vítkovicemi. Nejenže poprvé na vlastním ledě dostala víc než dvě branky, Vítkovice jim nadělily gólů rovnou šest a odvezly si na Moravu hřejivé vítězství 6:4.

Slávisté přes poslední nepříznivé výsledky dlouho drželi první příčku, ale v minulém kole se před ně dostaly zásluhou lepšího skóre Pardubice. Přesto sešívání hájí velice pěkné druhé místo a na Spartu si hodně věří. Aby také ne. Slavia dokázala vyhrát pět zápasů proti "rudým" v řadě a navíc z posledních deseti zápasů před vlastním publikem se Spartou ztratila jen jeden.

Který jiný zápas by měl fanoušky více přimět k podpoře než tenhle? Přijďte tedy v pátek v 18:15 na první derby sezóny fandit sešívaným, aby vítězstvím nechali zapomenout na poslední výsledky a znovu navázali na zářijovou formu. Slávisti, derby je naše!

Postavení v tabulce

2. Slavia       10   4 – 3 – 1 – 2  26:17  19
5. Sparta       10   6 – 0 – 0 – 4  43:25  18

Posledních pět zápasů

Chomutov – Slavia 6:7sn
Slavia – Zlín 6:0
Liberec – Slavia 2:1sn
Slavia – Plzeň 0:2
Třinec – Slavia 3:2
Sparta – Třinec 8:3
Sparta – Kladno 3:2
Sparta – Litvínov 7:0
Brno – Sparta 2:1
Sparta – Vítkovice 4:6

Nejproduktivnější hráči

Jaroslav Bednář    12 bodů (7+5)
Petr Jelínek       6  bodů (2+4)
Lukáš Krenželok    6  bodů (3+3)
Petr Kadlec        6  bodů (1+5)
Petr Ton          16 bodů (9+7)
Jaroslav Hlinka   14 bodů (6+8)
Tomáš Rolinek     11 bodů (3+8)

Sestavy z minulého kola

Furch – Štich, Kadlec, Holub, Kolařík, Wharton, Valach, Knot – Poletín, Jelínek, Micka – Sklenář, Růžička V., Skokan – Krenželok, Klhůfek, Stránský – Šenkeřík, Doležal, Tomek Pöpperle – Piskáček, Pilař, Kubát, Sičák, Krejčík, Švrček, Philipp – Ton, Hlinka, Rolinek – Kumstát, Pech, Klimek – Rachůnek T., Simon, Rachůnek I. – Pacovský, Přibyl, Buchtele.
Autor Michal Borovan
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více