Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
12.10.2013

Dorostenci si poradili i s Pardubicemi!

15. kolo, sobota 12.10.2013, Pardubice - Slavia
Pardubice
1:3
0:1, 1:0, 0:2
Slavia

Branky a nahrávky: 24. Budík (Panna) – 13. Furch (Nestrašil), 43. Kolář (Příkop), 49. Furch (Nestrašil). Rozhodčí: Coubal – Špringl, Tasch. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Diváci: 21. Střely na branku: 18:34. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.

Sestavy

Pardubice

Husár (Červený) – Procházka, Kučera, Franc, Budík – Krejčík, Benýšek, Panna, Vyskočil, Hlaváček, Rohlík, Velinský, Musil, Havrda, Jajcay, Martinec

Slavia

Frodl (Stašek) – Zderadička, Winhold, Kottek, Hejda, Havelka, Příkop, Krejčí – Tejral, Nestrašil, Hyršl, Mušo, Vyskočil, Kolář, Josefus, Suda, Mareček, Furch

Starší dorost byl v Pardubicích lepším týmem a po zásluze si připsal výhru, kterou zařídil dvěma trefami Aleš Furch. Pro Slavii je to páté vítězství v řadě a upevnění první příčky ve skupině střed, kde má náskok devíti bodů na druhý Liberec.

Starší dorostenci Pardubic toužili po včerejší prohře v Jihlavě uzmout body rozjeté Slavii, ta ale v závěrečné třetině prokázala, že má parádní formu a zaslouženě si odvezla z východu Čech plný zisk.

Úvod zápasu byl oboustranně opatrný. V první desetiminutovce se oba týmy spíše oťukávaly, ve 13. minutě slávisté udeřili. Po hrubé chybě domácí obrany zůstal u tyče zcela osamocený Aleš Furch, dostal rychlou přihrávku od modré čáry a neměl sebemenší problém otevřít skóre – 0:1.

Slávisté mohli navýšit své vedení v přesilové hře, pardubické špatné střídání ale nepotrestali. I v následujících minutách byli Pražané lepší a snadněji se dostávali do útočného pásma. Nezbrzdilo je ale vyloučení obránce Knotka, které Pardubice nevyužily.

Pardubicím pomohla k vyrovnání přesilová hra na začátku prostřední části hry. Vojtěch Budík dvakrát nebezpečně nahodil kotouč od modré čáry, to první ještě neskončilo gólem, druhý puk ale zapadl přesně k pravé tyčce Frodlovy klece – 1:1.

Vyrovnaný stav rozhýbal zápas, velká hala ČEZ Areny sledovala poměrně živou podívanou. Blízko vstřelení branky byl ve 34. minutě Petr Josefus, svůj samostatný únik ale nezakončil tváří v tvář pardubickému brankáři, jak si představoval.

Vyrovnaný stav po čtyřiceti minutách dlouho nevydržel, díky velmi aktivnímu nástupu slávistů do posledního dějství. Nejprve byl blízko vedoucímu gólu Aleš Mareček, odražený puk po předchozí prudké střele ale neposlal přesně. Jinak dopadla akce Jana Koláře, slávistický útočník dostal parádní pas do jízdy od Luboše Příkopa a svůj samostatný únik zakončil přesně – 1:2.

Velkou šanci vyrovnat měl ve 48. minutě Andreas Jajcay, samostatný nájezd po rychlé souhře ale neproměnil. A tak udeřilo na opačné straně: Aleš Furch byl na konci rychlé akce, která posunula slávisty za další výhrou – 1:3.

Pardubice se v závěru snažily se zápasem něco udělat, ale zkušení hosté jim toho moc nedovolili. Posledním minutu a půl hráli domácí v šesti, ohrozili branku Slavie, ale gólman Frodl nedovolil zdramatizování utkání.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více