Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
16. října 2013

Pád tabulkou chtějí sešívaní zastavit proti Litvínovu

Pět zápasů a jeden jediný bod. Taková je bilance pražské Slavie od začátku října. Ta tam je forma z úvodu sezóny, slávisté hledají ztracené sebevědomí. Ale poslední zápas v Karlových Varech dává alespoň naději, že výsledky by se mohly opět vrátit do lepších čísel. Slavia sice prohrou navázala na chatrnou formu, ale herně se zvedla. V posledním zápase úvodní čtvrtiny extraligy by tak Litvínov mohl být kýženým odrazovým můstkem k lepším zítřkům.

Náš soupeř – HC Verva Litvínov

Klub založen: 1945
Trenéři: Vladimír Jeřábek a Petr Rosol
Největší úspěchy:4x stříbro (1978, 1984, 1991, 1996), 3x bronz (1982, 1990, 1992)
Internet: www.hokej-litvinov.cz
Hvězdy týmu: Martin Ručinský, Jiří Šlégr, Viktor Hübl

Ale začněme nejdříve u našeho soupeře. Ten je na tom totiž ještě o poznání hůře než Slavie. Litvínovští neokusili chuť vítězství už šest zápasů v řadě, tedy o jeden více než sešívaní. Nedokázali tak navázat na poměrně úspěšnou loňskou sezónu, kde po základní části hájili poslední místo, které zaručovalo přímý postup do play-off. Tam ale příliš dlouho nevydrželi a poroučeli se ve čtvrtfinále, kde nedokázali vzdorovat pozdějšímu mistrovi – plzeňské Škodovce. Právě tady se objevuje další podobnost s naším týmem, protože Plzeň byla katem i v semifinále proti Slavii.

Po špatném vstupu do sezóny, z kterého mají slávisté pouhých deset bodů a na kontě jen jedno vítězství v základní hrací době, se tak chemici krčí na posledním místě tabulky. Město na severozápad od Prahy navíc hodně trápí i tristní statistiky. Litvínovští zatím jen v jediném zápase z dvanácti dokázali v základní hrací době vstřelit více než dvě branky. Navíc aby toho nebylo málo, dohromady v nich inkasovali celkem devětatřicetkrát, což z nich dělá třetí nejhůře bránící celek extraligy.

Ale pozor! Jak už bylo řečeno a jak všichni dobře víme, forma Slavie také není příliš dobrá. Navíc Litvínov nepatří zrovna mezi oblíbené celky pražského klubu. V loňské sezóně jsme dokázali Litvínov porazit pouze jednou, a to na vlastním ledě minimálním rozdílem 2:1 v prodloužení. Když k tomu přidáme i příšernou prohru z posledního měření sil 1:7 na soupeřově ledě, tak nám vyjde, že z loňské sezóny nemáme s žádným extraligovým týmem horší bilanci. A nejedná se o problém krátkodobý. Za poslední tři sezóny jsme žlutočerné porazili jen čtyřikrát, takže se rozhodně nebude jednat o lehké utkání.

Ale jak prozradil v rozhovoru obránce Jan Holub, nálada v kabině rozhodně neupadá a sami hráči věří, že špatně výsledky skončí právě v zápase proti Litvínovu a Slavii to opět nakopne k lepším výkonům. Navíc zápasem s Litvínovem začíná série tří domácích utkání a slávisté tak budou mít ideální příležitost k tomu, aby se ze současné mizérie dostali.

A klub připravil v těžkých dobách i motivaci pro fanoušky. Právě na tři nadcházející domácí zápasy si můžete zakoupit tři vstupenky za cenu dvou. Takže rozhodně neváhejte a přijďte netradičně ve čtvrtek v 18:15 do domácího stánku pražské Slavie podpořit sešívané v nelehkém boji proti Litvínovu.

Postavení v tabulce

7. Slavia             11   4 – 3 – 1 – 4  28:27  19
14. Litvínov          12   1 – 3 – 1 – 7  21:39  10

Posledních pět zápasů

Liberec – Slavia 2:1sn
Slavia – Plzeň 0:2
Třinec – Slavia 3:2
Slavia – Sparta 0:6
Karlovy Vary – Slavia 4:1
Sparta – Litvínov 7:0
Karlovy Vary – Litvínov 3:1
Litvínov – Brno 1:4
Kladno – Litvínov 3:2
Litvínov – Vítkovice 1:4

Nejproduktivnější hráči

Jaroslav Bednář    13 bodů (7+6)
Petr Jelínek       6  bodů (2+4)
Lukáš Krenželok    6  bodů (3+3)
Petr Kadlec        6  bodů (1+5)
Robin Hanzal          9 bodů (5+4)
František Lukeš       6 bodů (3+3)
Viktor Hübl           6 bodů (2+4)

Sestavy z minulého kola

Furch – Štích, Kadlec, Holub, Kolařík, Wharton, Valach, Knot – Sklenář, Růžička, Bednář – Krenželok, Jelínek, Micka – Poletín, Klhůfek, Stránský – Šenkeřík, Doležal, Slavíček Francouz – Stříteský, Zeman – Pavlík, Kousalík - Gula, Sklenička - Trávníček, Hanzl, Ručinský - Majdan, Hübl, Lukeš - Martynek (do 40. min.), Piroš, Černý - 41. Rapáč, Jurčík. Připraveni Nechvátal a Pavelka.
Autor Michal Borovan
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více