Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
17. října 2013

Musíme bojovat za každý bod, říká Jakub Sklenář

Slávisté dokázali ve čtvrtek po pěti zápasech zvítězit, když bojovnou hrou přehráli trápící se Litvínov. Od 14. minuty sice prohrávali po brance Zavřela, ale poprvé v sezoně zápas otočili a po trefách Bednáře, Whartona a Jelínka vyhráli 3:1. Mezi nejlepší hráče domácích patřil i Jakub Sklenář. Na jeho dojmy jsme se zeptali po utkání.

Jakube, po pěti zápasech přišla konečne výhra, ulevilo se vám? Určitě, my jsme ty body strašně potřebovali. Sami jste mohli vidět, že se Litvínov trápil a pro nás je to nesmírně cenné vítězství.

Dnes jste úspěsně odstartovali sérii tří zápasů na domácím ledě, jaké jsou vaše pocity ze zápasu?
Byl to hodně nervózní zápas, čekalo se, kdo dá první gól. To se nám bohužel nepovedlo, ale Jarda Bednář dal gól do šatny, což bylo hodně důležité. Na obou týmech bylo vidět, že se jim momentálně nedaří, ale hlavní je, že jsme urvali tři body. Musíme na to hlavně navázat a nedávat doma kůži lacino. Za každý bod musíme bojovat jako dnes, hrát jako tým a rvát se až do konce.

Sami ale asi cítíte, že ty výkony nejsou ideální. Co se změnilo od začátku sezony?
Přesně tak, ideální to není ani náhodou. Chybí nám trochu lehkosti a klid na hokejkách. Musíme makat a jít tomu naproti.

V posledních zápasech se vám vůbec nedaří přesilové hry, jak to vnímáte?
Věnujeme se jim každý trénink. Tam to vychází, ale zápas je o něčem jiném. V zápase jsme zbytečně svázaní. Musíme na tom neustále pracovat a zlepšovat se.

V polovině utkání jste měl obrovskou šanci, kdy jste dostal přihrávku od Lukáše Žejdla, ale nevyšlo to.
Základ je trefit branku, což se mi nepodařilo. Nahrávka byla ideální, zkoušel jsem to bekhendem, ale gól jsem bohužel nedal.

Dnes jste na ledě byl velice aktivní, dostával se do šancí, vyhrával osobní souboje. Konkrétně pro vás to byl tedy dobrý zápas, mám pravdu?
Já jsem se svým výkonem spokojený. Určité šance jsem měl, ale jak říkám, chybí nám větší lehkost. My jsme si však šli hlavně pro tři body a zaplaťpánbůh za ně.

Autor Adam Kubečka
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více