Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
20.10.2013

Slavia slaví těsnou výhru nad Kladnem

14. kolo, neděle 20.10.2013, Slavia - Kladno
Slavia
1:0
0:0, 1:0, 0:0
Kladno

Branky a nahrávky: 33. Kolář (Wharton, Bednář). Rozhodčí: Horák, Pešina – Frodl, Charvát. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:0. Diváci: 3473. Střely na branku: 23:26.

Sestavy

Slavia

Furch (Svoboda) – Štich, Wharton, Šenkeřík, Kolařík, Holub, Valach, Knot – Krenželok, Bednář, Kolář – Sklenář, V. Růžička, Žejdl – Poletín, Jelínek, Skokan – Doležal, Klhůfek, Micka

Kladno

Chábera (Cikánek) – Kaberle, D. Růžička, Doudera, Procházka, Jankovič, Majeský, Černošek – Eberle, Patera, Tenkrát – Rudovský, Dragoun, Treille – Havlíček, Kuchler, Dalecký – Machač, Lukáč, Strnad

Už od prvních minut utkání bylo jasné, že půjde o vyrovnaný zápas. Ten nakonec skončil lépe pro domácí. Slavia porazila Kladno 1:0. O výhře Pražanů rozhodl Jan Kolář, nová posila slávistického útoku.

První dějství sice začalo z obou stran hodně opatrně, ale i přesto jsme mohli vidět pár zajímavých momentů. První z nich přišel už ve 2. minutě. Douderovi utekl puk a Vladimír Růžička se ocitl sám před kladenskou brankou. Cháberu však překonat nedokázal.

V polovině první třetiny měli domácí výhodu přesilové hry. Paradoxně největší šanci měl ale hostující Michal Lukáč, který se zjevil zcela sám před Furchem. Domácí brankář ale předvedl vynikající zákrok. Slavia se také musela dlouho bránit ve čtyřech. Nejprve byl vyloučen Petr Jelínek. Pár sekund před koncem tohoto oslabení k němu na trestnou lavici usedl Juraj Valach. Domácí ale oslabení výborně zvládli. První třetina tak gól nepřinesla.

Z počátku druhé třetiny se týmy spíše zaměřovaly na obranu. Moc vyložených šancí jsme tedy neviděli. První gól přišel až ve 33. minutě při přesilové hře domácích. Wharton našel před brankou Jana Koláře, který tečoval puk za záda Chábery. Jan Kolář si tak připsal prémiový gól ve slávistickém dresu.

Zanedlouho mohla Slavia svůj náskok zvýšit, ale Žejdlova šance gólem neskončila. V 37. minutě byl zápas na chvíli přerušen. Rozhodčí Horák byl zasažen pukem a musel být ošetřován. Zápas tak dokončili rozhodčí ve třech. Ke konci třetiny hráli i hosté přesilovou hru. Využít ji ale nedokázali.

Ve třetí třetině jsme opět sledovali vyrovnaný hokej. Brankáři ale moc práce neměli. Větší šance přišla až pět minut před koncem zápasu, když Wharton prověřil rychlou střelou gólmana Cháberu. Ten byl však připraven. Ke konci třetí třetiny se sice hosté pokusili o vyrovnání během power-play. To se jim ale nepodařilo a Slavia tak vybojovala cenné tři body.

Ohlasy trenérů

Vladimír Růžička (Slavia): Byl to hodně vyrovnaný zápas. Věděli jsme, že Kladno přijede bránit a bude hrát na rychlé protiútoky. Kladno má mnoho šikovných hráčů a věděli jsme, že nás čeká těžké utkání. Měli jsme výhodu v tom, že se nám podařilo dát gól na 1:0. Také jsme dobře bránili a zvládli všechna oslabení, na která jsme se připravili. To si myslím, že rozhodlo. V zápase nebylo nějak moc šancí, skoro žádná přečíslení ani samostatné nájezdy. Spíše tam byly střely a tečování před brankou.

Zdeněk Vojta (Kladno): Tento zápas se vyvíjel tak, jak jsme počítali. Myslím, že to takhle čekala i Slavia. Když si promítneme tento zápas, tak tam v podstatě nebylo žádné přečíslení. Oba týmy dobře bránily, takže se dalo očekávat, že zápas rozhodnou přesilovky, náhodný gól, nebo hrubá chyba. Bohužel my jsme dnešní přesilovky nehráli dobře. A tak se v přesilovce trefila Slavia. Věřili jsme, že ve třetí třetině dokážeme s výsledkem něco udělat, to se nám ale nepovedlo.

Autor Andrea Krejčová
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video