Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
25.10.2013

Slavia si doma poradila i s Kometou, Kolář si připsal další gól

15. kolo, pátek 25.10.2013, Slavia - Kometa Brno
Slavia
4:1
3:0, 0:1, 1:0
Kometa Brno

Branky a nahrávky: 6. Sklenář (Žejdl), 17. Kolář (Valach), 20. Skokan (Jalínek), 42. Šenkeřík – 30. T. Svoboda (Žižka, Kuboš). Rozhodčí: Lacina, Hribik – Ondráček, Komárek. Vyloučení: 6:2. Využití: 0:1. Diváci: 5490. Střely na branku: 21:30. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.

Sestavy

Slavia

Furch – Wharton, Štich, Kolařík, Šenkeřík, Holub, Valach, Knot – Kolář, Bednář, Krenželok – Žejdl, Růžička, Sklenář – Skokan, Jelínek, Poletín – Micka, Klhůfek, Doležal

Kometa Brno

Čiliak (21. Trvaj) – Hanzlík, Dujsík, Kempný, Kováčik, Žižka, Kuboš, Dlapa – Jak. Svoboda, Holec, Zohorna – Káňa, Němec, T. Svoboda – Burian, Hruška, Dočekal – Wasserbauer, Polodna, Mrázek

Sérii tří domácích zápasů zvládla hokejová Slavia na jedničku. Po výhrách nad Litvínovem a Kladnem si v atraktivním duelu poradila i s brněnskou Kometou, kterou porazila 4:1. Rozhodla o tom především první třetina, kterou sešívaní vyhráli 3:0. I ve svém druhém utkání v červenobílém dresu se prosadila nová akvizice Jan Kolář.

Po úvodním tlaku hostujícího celku se do první vážnější šance dostal Svoboda, tu však zlikvidovala Furchova vyrážečka. Poté se však na druhé straně před brankou Komety zjevil jako blesk z čistého nebe Žejdl. Jeho střelu sice Čiliak vyrazil, ale přímo k osamocenému Jakubu Sklenářovi, který pohodlně skóroval do prázdné brány. Tlak Brněnských však neslábl, a to vedlo k vyloučení Kyla Whartona a zanedlouho poté i Lukáše Krenželoka. Ani z jedné přesilovky však branka nepadla.

A tak mohli znovu udeřit domácí. Juraj Valach poslal přesný pas na novice v sestavě sešívaných Jana Koláře, jenž se proháčkoval přes brněnské beky a křižnou střelou překonal gólmana Čiliaka. Prosadil se tak i v druhém zápase za Slavii.

Když se navíc po chvíli před bránu natlačil Petr Jelínek, jehož zblokovanou střelu dorazil Dávid Skokan, bylo to už 3:0. Domácí tak i přes to, že prakticky celou třetinu tahali za kratší konec, odcházeli do kabin s hřejivým třígólovým vedením.

Do druhé třetiny místo Čiliaka nastoupil do brány hostí Jiří Trvaj. První přesilovky se pak dočkali i domácí, branku však nevstřelili. V polovině druhé části měli brněnští výhodu minutové přesilovky 5 na 3. V té se po pohledné kombinaci dostal do stoprocentní šance Tomáš Svoboda a nezaváhal. Z dalších přesilovek neskórovali ani slávisté, ani Kometa, a tak se šlo do kabin za stavu 3:1.

Paradoxně tedy domácí hokejisté po zlepšení hry sešívaní inkasovali a druhou třetinu prohráli, do té následující však vlétli ve velkém stylu. Hned v první minutě vystřelil z úhlu Petr Šenkeřík, Trvaj lehkou střelu podcenil a slávisté opět vedli o tři branky. Kometa se však nesložila a hned v následujícím střídaní orazítkoval tyč hostující forvard Hruška.

Brno v dalším průběhu při pokusech o útok zpravidla naráželo do pozorné slávistické obrany. A když už se dokázali hráči Komety dostat do zakončení, vylámali si zuby na vynikajícím Furchovi. Ten po nepříjemném střetu s kolenem útočníka Svobody zůstal ležet na ledě. Naštěstí se však nejednalo o vážnější zranění a sešívaná jednička tak mohla pokračovat v zápasu.

Zbytek třetí třetiny už žádnou další branku nepřinesl a Slavia tak zvítězila v zápase 4:1. Navázala tím na poslední dva zápasy a z domácí série tří zápasů dokázala uhrát plný počet bodů. O víkendu jedou sešívaní do Pardubic a čeká je další velice obtížný zápas.

Autor Václav Baumann, Michal Borovan
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více