Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
31. října 2013

Slavia se proti Hradci může vyhoupnout do čela tabulky

V minulém zápase proti Hradci okupovali slávisté první příčku extraligy. Teď se na ni v případě výhry mohou opět vrátit. Po několika prohrách v řadě a pádu v tabulce, se sešívaným začalo konečně znovu dařit a díky pěti po sobě jdoucím výhrám se opět vyhřívají na předních místech tabulky. Ale i hradeckým lvům se daří velice dobře a domácí tak čeká nelehký úkol.

Náš soupeř - Mountfield HK

Klub založen: 1953
Trenér: Peter Draistaitl
Internet: www.hchk.cz
Hvězdy týmu: Jakub Langhammer, Michal Tvrdík

O tom koneckonců jasně hovoří i výsledek z prvního utkání. Slavia sice doma zhruba před měsícem vyhrála 2:1, ale bylo to až po lítém boji v prodloužení. V něm to vzal na sebe Petr Jelínek a rozhodl, že bonusový druhý bod zůstane v Praze. Společně s hlavní ikonou sešívaných Jardou Bednářem byli hvězdami zápasu, každý s jedním gólem a jednou asistencí.

Náš příští soupeř momentálně zažívá velice těžké období. A to ani ne tak z hlediska výsledků, ale soupeřů, které mu přidělil los. Postupně sehráli zápasy proti takovým celkům, jako je úřadující mistr Plzeň, lídr tabulky Sparta a silné celky z Moravy – Vítkovice a Třinec. A z těchto čtyř nesmírně obtížných zápasů, dokázal Mountfield urvat celých devět bodů, protože podlehl pouze Spartě. Celkový dojem tak trochu kazí pouze poslední zápas. V něm Hradec doma podlehl Karlovým Varům 1:2.

Poslední soupeř je také to, co spojuje oba celky. Slavia totiž v předehrávce 25. kola porazila doma právě Karlovarské. Ale ukazuje se, že letos budete v lize těžko hledat výrazného outsidera. Energie dokázala potrápit na hostujícím ledě i Slavii a z hlavního město si odvezla jeden bod za prohru v nájezdech. V těch se opět předvedl povedenou fintou Jaroslav Bednář, který se tak vyhoupl na přední pozici v tabulce bodování před sparťana Tona.

Právě Sparta je aktuálně týmem, který vede českou extraligu. Pokud ale zítra zaváhá proti Liberci, může se Slavia v případě výhry dostat opět do čela. Ale i náš soupeř má o motivaci rozhodně postaráno. Nejenže svěřenci Petera Draistaitla chtějí odčinit zaváhání proti Varům, ale navíc pokud vyhrají, dotáhnou se bodově na sešívané a mohou se tak prodrat na druhé místo. Proto rozhodně zamiřte v pátek v 18:15 do vysočanské O2 arény a podpořte sešívané v jejich dalším boji.

Postavení v tabulce

2. Slavia                 17   8 – 4 – 1 – 4  44:35  33
4. Mountfield HK          16   7 – 3 – 3 – 3  45:39  30

Posledních pět zápasů

Slavia – Litvínov 3:1
Slavia – Kladno 1:0
Slavia – Kometa 4:1
Pardubice – Slavia 4:5
Slavia – Karlovy Vary 3:2sn
Mountfield HK – Plzeň 4:1
Mountfield HK – Sparta 1:5
Vítkovice – Mountfield HK 2:5
Třinec – Mountfield HK 3:6
Mountfield HK – Karlovy Vary 1:2

Nejproduktivnější hráči

Jaroslav Bednář    21 bodů (10+11)
Lukáš Krenželok    11 bodů (5+6)
Petr Jelínek        8 bodů (3+5)
Jiří Šimánek       16 bodů (6+10)
Jaroslav Kudrna    13 bodů (7+6)
Tomáš Mertl        11 bodů (6+5)

Sestavy z minulého kola

Furch – Holub, Wharton, Šenkeřík, Valach, Kolařík, Knot, Chalupa – Tomica, Bednář (C), Kolář – Sklenář, Růžička, Žejdl – Krenželok, Jelínek, Skokan – Poletín, Klhůfek, Micka Kantor – Harant, Vydarený, Pláněk, Mikuš, Ptáček, Frühauf, Jank – Kudrna, Mertl, Šimánek – Škoda, Červený, Květoň – Suja, Knotek, Podlešák – Švihálek, Tvrdík, Nedvídek.
Autor Michal Borovan
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více