Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
3.11.2013

Rychlé vedení Slavia neudržela, ve Vítkovicích padla 2:4

18. kolo, neděle 3.11.2013, Vítkovice - Slavia
Vítkovice
4:2
2:1, 1:1, 1:0
Slavia

Branky a nahrávky: 13. Húževka (Burger, Kudělka), 18. Huna (Kudělka, Hruška M.), 22. Roman (Svačina), 56. Húževka (Burger, Káňa) – 5. Bednář (Kolář), 29. Sklenář (Žejdl, Růžička). Rozhodčí: Turčan, Wagner – Lederer, Gebauer. Vyloučení: 5:7, navíc Valčák (VIT) 10 min OT. Využití: 1:0. Diváci: 4362. Střely na branku: 32:27. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2.

Sestavy

Vítkovice

Dolejš – Kudělka, Barinka, Sloboda, Kovář, Štencel, Hruška M., Pastor, Bail – Strapáč, Burger, Húževka – Huna, Roman, Svačina – Káňa, Hlinka, Szturc – Vandas, Valčák, Kolouch

Slavia

Furch – Wharton, Holub, Kolařík, Šenkeřík, Valach, Beňovič, Knot – Kolář, Bednář, Krenželok – Žejdl, Růžička, Sklenář – Skokan, Klhůfek, Poletín – Micka, Vrdlovec, Stránský

Přestože se hokejová Slavia ve Vítkovicích ujala rychlého vedení zásluhou Bednářovy střely, nakonec jede z okraje Moravy s prázdnou. Domácí celek totiž ještě v první třetině skóre otočil a sešívaní jen dokázali korigovat díky Sklenářovi. V závěru sice měla Slavia opticky více ze hry, ale gól nedala a prohrála 2:4.

Otevřené utkání začalo lépe pro sešívané. Ti nejprve přežili obrovskou šanci Svačiny, kterou brilantně zlikvidoval Furch, a pak sami skórovali. Jaroslav Bednář si najel na přihrávku Koláře a nadvakrát procedil puk přes brankáře Dolejše.

Jenže vedení červenobílým dlouho nevydrželo. Po nátlakové akci před slávistickou brankou byl totiž chvíli sám Peter Húževka, jenž sice nejprve na Furchovi ztroskotal, ale z dorážky se už nemýlil. A o chvíli později už to bylo 2:1 pro domácí, když první přesilovou hru Vítkovic využil ranou z mezikruží Rudolf Huna.

Sklenář dostal Slavii na dostřel

Nedlouho po startu druhé třetiny navíc radost Moravanů ještě navýšil obránce Ondřej Roman, který se zbavil Valacha a prostřelil Furcha mezi betony. Slavii pak dostala na dostřel povedená akce, kterou zakončil Žejdl křižnou přihrávkou na Jakuba Sklenáře, jemuž stačilo jen usměrnit kotouč do odkryté klece.

Vítkovice však byly tou dobou aktivnějším týmem a dvoubrankový náskok jim mohl vrátit Vandas, jenže po samostatném úniku nechal vyniknout gólmana sešívaných. Hosté se spoléhali na brejky a z jednoho takového málem vyrovnali, Vrdlovec však zamířil jen do Dolejšovy lapačky.

Platonický tlak vyrovnání nepřinesl

Úvod posledního dějství nejprve opepřila potyčka Knota s domácím Valčákem, za níž byl domácí hráč potrestán navíc desetiminutovým trestem. I přes to ale Vítkovice dál hrozily. Jenže ani střela Strapáče do poloodkryté branky či podobné příležitosti Szturce a Hlinky gólem neskončily.

Slavia se sice v posledních minutách osmělila a hrála často v útočném pásmu, do vážnější šance se ale neprobila. A když čtyři minuty před koncem přidal pojistku vítkovický Peter Húževka, bylo jasné, že sešívaní odjedou zpět do metropole s prázdnou.

Autor Václav Baumann
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 29.3.2024

Junioři i podruhé porazili Šumperk a mají postup na dosah

I ve druhém utkání semifinále byli slávističtí junioři efektivní a díky třem gólům v první třetině si došli pro vítězství 7:1. V sérii tak vedou 2:0 na zápasy. Druhý hattrick po sobě nasázel Vojtěch ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více