Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
14. listopadu 2013

Sérii venkovních zápasů načínají slávisté ve Zlíně. Už dva roky tam nevyhráli

Hokejisty Slavie v pátek čeká první ze šňůry čtyř utkání na ledě soupeřů. Od 17:30 se utkají se Zlínem, kde však už více než dva roky nevyhráli. Sešívaní ale dokázali uspět v šesti z posledních osmi zápasů a na poslední domácí vítězství nad Chomutovem budou chtít navázat i na východě republiky.

Náš soupeř

Klub založen: 1928
Trenéři: Rostislav Vlach
Největší úspěchy: mistrovský titul (2003), 3x stříbro (1994, 1998, 2004), 3. místo (2001)
Internet: hokej.zlin.cz
Hvězdy týmu: Jaroslav Balaštík, Petr Leška, Radim Tesařík
Zlín byl v očích Slavie dlouho považován za neoblíbeného soupeře, v letošní sezoně by se to ale mohlo změnit. Svěřenci Vladimíra Růžičky totiž v úvodním duelu smetli na ledě O2 areny Berany vysoko 6:0 a tři body si budou chtít odvézt i z druhého střetnutí v aktuálním ročníku.

Moravany ale rozhodně není záhodno podceňovat. Až do reprezentační přestávky totiž drželi sérii šesti zápasů v řadě, v nichž bodovali. Jejich bilanci přerušila až ve středu brněnská Kometa, která doma Zlín porazila 3:1.

Před vlastním publikem se ale Ševcům proti Slavii daří. Poslední červenobílá výhra se zde totiž datuje až do října roku 2011, tedy před více než dvěma lety.

Soupeř čeká defenzivní bitvu

V Brně navíc Beranům chyběl útočník Bedřich Köhler, který by se podle aktuálních zpráv ze zlínského tábora měl už v pátek objevit zpět v sestavě. Výraznější událostí však bude start Marka Melenovského, který bude pro šestatřicetiletého forvarda jubilejním tisícím v extralize.

Žádnou oslavu s mnoha góly ale ve Zlíně nečekají. I trenér Vlach přiznává, že jeho tým bude vycházet ze zabezpečené obrany. "Budeme se soustředit na defenzívu a moc branek asi nepadne," uvedl pro webové stránky Ševců.

Jaká však bude skutečnost, to zjistíme až po utkání, které na Zimním stadionu Luďka Čajky startuje v 17:30.

Postavení v tabulce

4.  Slavia     20   8 - 5 - 1 - 6   52:45  35
7.  Zlín       19   7 - 3 - 3 - 6   47:48  30

Posledních pět zápasů

Pardubice – Slavia 4:5
Slavia – Karlovy Vary 3:2sn
Slavia - HK Mountfield 1:2
Vítkovice – Slavia 4:2
Slavia - Chomutov 5:4p
Kladno - Zlín 3:2p
Zlín - Třinec 2:3sn
Karlovy vary - Zlín 3:4
Zlín - Pardubice 4:2
Kometa Brno - Zlín 3:1

Nejproduktivnější hráči

Jaroslav Bednář     24 bodů (12+12)
Lukáš Krenželok     12 bodů  (6+6)
Lukáš Žejdl          9 bodů  (0+9)
Jaroslav Balaštík   14 bodů  (8+6)
Petr Leška          14 bodů  (3+11)
Ondřej Veselý       11 bodů  (7+4)

Sestavy z minulého kola

Furch – Kadlec, Štich, Holub, Kolařík, Wharton, Valach, Knot – Krenželok, Bednář, Micka – Sklenář, Růžička, Žejdl – Tomica, Vrdlovec, Skokan – Poletín, Doležal, Klhůfek Horčička - Marušák, Řezníček, Zámorský, Urbanec, Tesařík, Horák, Valenta - Balaštík, Leška, O. Veselý - Holík, Čajánek, Kubiš - Honejsek, Melenovský, F. Čech - Ondráček, P. Sedláček, Z. Okál
Autor Václav Baumann
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více