Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
18. listopadu 2013

Sešívaní pojedou bojovat o další venkovní body do Plzně

Ve městě keramiky se slávisté představili naposledy na začátku března tohoto roku. Ale vzpomínky to nejsou extra příjemné, protože tento den znamenal pro Slavii konec sezóny. A ani v letošním prvním vzájemném klání to pro pražany nedopadlo nikterak dobře. Přesto letmý pohled do tabulky naprosto jasně ukazuje, že by to měla být v příštím zápase pořádně vyrovnaná a dramatická bitva.

Náš soupeř – HC Škoda Plzeň

Klub založen: 1929
Trenér: Milan Razým
Největší úspěchy: mistr ligy (2013), 2. místo (1957, 1958, 1991), 3. místo (2000, 2012)
Internet: www.hcskoda.cz
Hvězdy týmu: Martin Straka, Tomáš Vlasák, Václav Pletka

Naprosto stejný počet bodů mají v tabulce oba dva celky, které okupují čtvrté, respektive páté místo. A není to jen počet bodů, který oba týmy spojuje. Mají totiž téměř naprosto identické skóre. Jen s tím drobným rozdílem, že Slavia vstřelila o dvě branky více. Jen díky tomu je tedy v tabulce výše, nežli její úterní soupeř.

Aktuální forma

Zatímco slávisté museli svůj zápas jednadvacátého kola proti Liberci odložit na konec listopadu kvůli finále tenisového Davis cupu, plzeňští v něm nastoupili na ledě Kladna. Výsledek 2:1 po samostatných nájezdech ve prospěch domácích znamenal pro indiány první prohru po třech zápasech. To byla však spíše výjimka. Výsledky Plzeň jsou jinak poměrně kolísavé a málokdy se Škodovce povede vyhrát více jak dva zápasy v řadě.

Domácím navíc, stejně jako v zápase na Kladně, bude chybět potrestaný, druhý nejproduktivnější hráč, Radek Duda. Tomu vyměřila disciplinární komise trest pěti zápasů, za zákeřný útok na hlavu brněnského Miroslava Holce v posledním domácím zápase.

Červenobílí si na výsledky rozhodně stěžovat nemohou. Svědčí o tom šest výher z posledních devíti zápasů. Přesto výkony pražského celku rozhodně nejsou ideální. O tom hovořil i po poslední výhře nad Chomutovem (5:4p) navrátivší se kapitán Petr Kadlec. V posledním zápase ve Zlíně Slavia celý zápas dotahovala a bod jí zachránil gólem v 59. minutě Juraj Valach. V nájezdech byli šťastnější ševci a urvali tak bonusový druhý bod.

Výjezd měsíce

Slavii čeká druhý venkovní zápas ze čtyř v řadě. Fanklub tak vyšel vstříc všem sešívaným fanouškům a vyhlásil výjezd do Plzně za výjezd měsíce. Pro fanoušky tak bude tato cesta finančně velice příznivá. Proto rozhodně neváhejte a přidejte se k početné skupině našich příznivců, kteří na západ Čech vyrazí a pomozte tak našim hráčům, oplatit Plzni loňské vyřazení z play-off.

Postavení v tabulce

4. Slavia       21   8 - 5 - 2 - 6   55:49  36
5. Plzeň        21   9 - 3 - 3 - 6   53:49  36

Posledních pět zápasů

Slavia – Karlovy Vary 3:2 SN
Slavia - HK Mountfield 1:2
Vítkovice – Slavia 4:2
Slavia – Chomutov 5:4 SN
Zlín - Slavia 4:3 SN
Třinec – Plzeň 3:0
Plzeň – Litvínov 1:0 SN
Karlovy Vary – Plzeň 1:2
Plzeň – Brno 4:1
Kladno – Plzeň 2:1 SN

Nejproduktivnější hráči

Jaroslav Bednář 24 bodů (12+12)
Lukáš Krenželok 13 bodů (6+7)
Jakub Sklenář    9 bodů (6+3)
Lukáš Žejdl      9 bodů (0+9)
Václav Pletka   14 bodů (8+6) 
Radek Duda      14 bodů (8+6)
Ondřej Kratěna  11 bodů (6+5)

Sestavy z minulého kola

Furch - Kadlec, Štich, Kolařík, Holub, Valach, Wharton, od 21. navíc Knot - Skokan, Bednář, Tomica - Žejdl, Růžička, Sklenář - Krenželok, Vrdlovec, Poletín - Micka, Klhůfek, Doležal. Mensator - Hanzlík, Seman, Slovák, Jeřábek, Mozík, Boháč - Novotný, Kašpařík, Sýkora - Lev, Vlasák, Pletka - Dvořák, T. Sýkora, Hollweg - Indrák, Pitule, Petruška.
Autor Michal Borovan
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více