Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
21. listopadu 2013

Slávističtí lvi putují zpět na Moravu, tentokrát do Třince

Cesta tam a zase zpět. A poté ještě jednou tam. Slávisté v posledních dnech křižují republiku a jejich cesta je tentokrát zavede do nejvýchodnějšího extraligového města. A pochopitelně budou doufat, že konečně přivezou body za výhru na venkovním hřišti.

Náš soupeř – HC Oceláři Třinec

Klub založen: 1929
Trenér: Jiří Kalous
Největší úspěchy:1x mistrovský titul (2011), 1x stříbro (1998) 1x bronz (1999)
Internet: www.hcocelari.cz
Hvězdy týmu: Radek Bonk, Václav Varaďa, Martin Růžička

Rozhodně to ale nebude zápas snadný. Forma našich hokejistů z venkovních zápasů je opravdu velice špatná. Z posledních sedmi klání na hřištích soupeřů, dokázali sešívaní přivézt body za výhru pouze z Pardubic (5:4). Navíc v posledních pěti zápasech inkasovali vždy čtyři branky, což stačilo na body právě jen v Pardubicích a poté ve Zlíně, kde bod za prohru po nájezdech trefil minutu před koncem Juraj Valach.

Jak se daří našemu soupeři?

Co se dlouhodobých výsledků týče, není to zase až tak špatné. Více Oceláře děsí současná forma. Třinečtí prohráli už tři zápasy v řadě. Navíc s ne tak obtížnými soupeři. Postupně padli doma s Litvínovem (0:2), v Karlových Varech (1:3) a poté opět doma s Kladnem (2:3).

Bývalý asistent Vladimíra Růžičky, který v současné době Třinec vede, ale rozhodně o nějaké krizi nemluví. Slova Jiřího Kalouse hovoří hlavně o smůle v zakončení a také o zlepšení hry dozadu. Právě špatné zakončení stojí za posledními špatnými výsledky. Tři vstřelené góly za tři zápasy prostě a jednoduše Ocelářům nestačí.

V pátek se tak střetnou nejen sousedi v tabulce, ale i týmy, kterým se v posledních zápasech moc nedaří a nutně by potřebovali najít ztracený klid v zakončení a vylepšit hru dozadu. Slavii navíc v dalším kole čeká městské derby s našlapanou a rozjetou Spartu a zvednout si sebevědomý před takto důležitým a těžkým duelem by rozhodně neuškodilo. Pokud nejedete s fanklubem na výjezd, nalaďte v 18 hodin ČT, kde můžete sledovat přímý přenos slávistického boje.

Postavení v tabulce

6. Slavia       22     8 - 5 - 2 - 7   57:53  36
7. Třinec       22    10 - 2 - 1 - 9   62:62  35

Posledních pět zápasů

Slavia – HK Mountfield 1:2
Vítkovice – Slavia 4:2
Slavia – Chomutov 5:4 SN
Zlín – Slavia 4:3 SN
Plzeň – Slavia 2:4
Chomutov – Třinec 2:5
Třinec – Sparta 3:2 (SN)
Třinec – Litvínov 0:2
Karlovy Vary – Třinec 3:1
Třinec – Kladno 2:3

Nejproduktivnější hráči

Jaroslav Bednář 25 bodů (12+13)
Lukáš Krenželok 14 bodů (6+8)
Lukáš Žejdl     10 bodů (1+9)
Jiří Polanský   27 bodů (10+17) 
Martin Adamský  20 bodů (12+8)
Martin Růžička  13 bodů (6+7)

Sestavy z minulého kola

Furch - Kadlec, Štich, Kolařík, Holub, Knot, Wharton, Beňovič - Skokan, Bednář, Tomica - Žejdl, V. Růžička ml., Sklenář - Vrdlovec, Krenželok, Poletín - Micka, Klhůfek, T. Doležal. Hrubec - Hrabal, Galvas, Roth, Linhart, Krejčí, Kania, Foltýn - Martin Růžička, Bonk, Varaďa - Orsava, Polanský, Adamský - D. Květoň, Peterek, Rufer - Matuš, Marosz, Rákos.
Autor Michal Borovan
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více