Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
26.11.2013

Slávisté se nevzdali a mají bod. Proti Tygrům padli až po nájezdech

21. kolo, úterý 26.11.2013, Slavia - Liberec
Slavia
3:4sn
0:0, 0:2, 3:1 - 0:0
Liberec

Branky a nahrávky: 46. Valach (Růžička, Skokan), 55. Žejdl (Kadlec, Petrovický), 57. T. Doležal – 29. Bartek (Bulík, Bulíř), 36. Bartek (Víšek), 51. Nedvěd (Vampola, Urban), rozhodující nájezd Bartek. Rozhodčí: Šindler, Polák – Flégl, Štofa. Vyloučení: 3:4, navíc Valach (SLA) 10 min OT. Využití: 1:0. Diváci: 3134. Střely na branku: 29:29. Zblokované střely: 14:8. Hity: 12:13. Vhazování: 38:35. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 3:3, 3:4.

Sestavy

Slavia

Furch – Holub, Kadlec, Štich, Kolařík, Wharton, Valach, Knot – Tomica, Petrovický, Bednář – Krenželok, Růžička, Žejdl – Poletín, Vrdlovec, Skokan – Doležal, Klhůfek, Stránský

Liberec

Melicherčík – Derner, Hunkes, Výtisk, Voráček, Čakajík, Vitásek, Šimek – Urban, Nedvěd, Vampola – Bartek, Bulík, Víšek – Pospíšil, Filippi, Bulíř – Valský, Zacha, Vlach

Přestože necelých deset minut před koncem inkasovali slávističtí hokejisté gól na 1:3, nevzdali se a nakonec vytěžili z utkání proti Liberci po parádním závěru alespoň bod. Dva body ale nakonec putují na sever Čech díky Martinu Bartkovi, který si ve hře připsal dva góly a třetí má za vítězný samostatný nájezd.

Úvod utkání byl z obou stran opatrný, první vážnější příležitost si až v šesté minutě vypracovali Bílí Tygři. Konkrétně to byl jejich kapitán Petr Nedvěd, který si najel na mezikruží na přihrávku Urbana, Dominika Furcha ale z ideální pozice překonat nedokázal. A slávistický brankář se musel činit i o chvíli později, když se na něj řítil v úniku Bartek. Slovenský útočník si však ve svém prvním nájezdu na Furcha nepřišel.

První třetinu pak rozdělily početní výhody pro oba celky, v žádné z nich se ale útočícímu týmu nevedlo, jedinou vážnější střelu vyslal na Furcha Filippi, domácí brankář si ale i se štěstím poradil. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu. Úvod druhé dvacetiminutovky ale naznačil, že na góly se dlouho čekat nebude. Nejprve měl první obrovskou šanci Slavie kanonýr Bednář, po pasu od nové akvizice sešívaných Róberta Petrovického však nedokázal zblízka najít skulinku mezi Melicherčíkovými betony.

Bartek bohatě odčinil neproměněný nájezd

A tak udeřil Liberec. Marné bylo Furchovo klepání holí o led, čímž upozorňoval na zcela volného Martina Bartka na modré čáře. Hostující útočník dostal přihrávku od Bulíka a tváří v tvář Furchovi tentokrát zamířil přesně k tyči. Slávistický gólman pak mohl jen rozezleně praštit svou hokejkou do tyče…

Červenobílé jako by inkasovaná branka nakopla a vyrovnat mohl hned po gólu Žejdl, který nejprve vypálil od modré čáry a pak ještě puk zkoušel dorážet, Melicherčík však svůj tým podržel, když obě střely dokázal zneškodnit. Chvíli poté nastal před brankou Bílých Tygrů zmatek po střele Kadlece, ale ani jeden z dorážející trojice Krenželok – Bednář – Petrovický nedokázal přehodit kotouč přes ležícího Melicharčíka.

Po šancích Slavie však opět přišel čas pro slovenského útočníka ve službách Severočechů. Martin Bartek se tentokrát na chvíli uvolnil na pravém kruhu, kde ho oslovil Jan Víšek pasem zpoza branky, a prudkou střelou propálil bezmocného Furcha.

Nedvědovo zvýšení uklidnilo Tygry

Ve třetí třetině měl první šanci veterán Nedvěd, který zkoušel zblízka překonat domácího brankáře, Dominik Furch však včas sklapl betony k sobě. Poté ale slávisté dostali možnost přesilové hry, když byl vyloučen Šimek, a dočkali se i snížení. Juraj Valach si zpracoval kotouč u modré čáry, místo střely ho ale potáhl blíže kruhům a povedenou střelou zápěstím ukončil Melicherčíkovo kouzlo.

Jenže domácí dlouho na dostřel nezůstali. Při rychlém útoku Bílých Tygrů totiž trestuhodně zapomněli na Petra Nedvěda, jenž si počíhal u vzdálenější tyče na přihrávku od Vampoly, kterou pohodlně usměrnil do odkryté klece. Do konce zbývalo necelých deset minut a vypadalo to, že Liberec už vedení 3:1 nepustí.

Slávisté mají po masivním finiši alespoň bod

Vše ale bylo jinak. Nejprve si na ideální nahození Kadlece od modré čáry najel Lukáš Žejdl, který perfektní tečí do šibenice snížil. A tři a půl minuty před závěrečným hvizdem zajistil prodloužení Tomáš Doležal, i když o tom moc nevěděl. Jeho střelu, kterou Melicherčík jen vyrazil, si totiž do vlastní brány srazili bruslí dva Tygři Čakajík s Dernerem, a šlo se do prodloužení.

V něm měli Liberečtí obrovskou možnost utkání rozhodnout, protože byl záhy vyloučen Kanaďan Wharton, jeho trest ale Růžičkova družina zuby-nehty ubránila. A tak vítěze utkání musely určit samostatné nájezdy. V nich selhali dva slávisté Bednář s Růžičkou a jediný hostující hráč Petr Nedvěd. Vítěznou trefu si připsal Martin Bartek, vítězství Bílých Tygrů pak ještě potvrdil bývalý hráč Slavie Tomáš Pospíšil.

Autor Václav Baumann
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více