Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
27. listopadu 2013

Věřím, že budu platný hráč, říká Petrovický

Nejnovější sešívanou posilou je slovenský útočník Róbert Petrovický. Hned po svém příchodu se zařadil do prvního útoku vedle Jaroslava Bednáře. V červenobílém dresu odehrál dvě utkání, proti Liberci si také už připsal první bod za asistenci a pomohl Slavii k bodu.

Jak vypadal váš přesun do Slavie?
Růžička zavolal mému agentovi a ten mi řekl, jestli bych nechtěl hrát ve Slavii. Já jsem vůbec neváhal a tuto šanci jsem využil. Smůla byla ale v tom, že zrovna byla pauza, takže nejsem pořádně rozehraný a ještě není v mé hře potřebná lehkost. Musím na tom ještě zapracovat a věřím, že to bude v příštích zápasech mnohem lepší.

Váhal jste dlouho, jestli vezmete nabídku Slavie?
Vůbec ne, je to jedna z posledních příležitostí a já mám šanci předvést, co ve mně je. Myslím si, že v sobě mám ještě hodně dovedností a myšlenek a je jen na mně, abych je ukázal. Mám stále dostatek energie, díky které se tlačím na vyšší mety. Ostatní kluci pomáhají teď mně, já jim pomůžu zase jindy.

Bylo jednodušší při rozhodování, že budete hrát pod Vladimírem Růžičkou?
Samozřejmě, Růžička je jeden z mých největších hokejových oblíbenců. Když hrál ještě v Trenčíně, tak jsme se na něj ještě jako mladíci chodili dívat, jelikož to bylo něco neuvěřitelného, co s pukem dokázal.

Máte nějaké poslání, které byste chtěl naplnit.
Mým hlavním úkolem je dodat mladším spoluhráčům zkušenost, která je v hokeji dost důležitá. Slavia má hodně mladý tým, který má určitý potenciál a kvalitu. Jen je potřeba to vyvážit staršími hráči, kteří přinesou do hry trochu jiný pohled.

Už jste někdy během kariéry přemýšlel, že ji ukončíte?
Takové myšlenku už tu taky byly, hlavně po minulé sezóně, která nám nevyšla. Hodně mi ale pomohla rodina a situace v Trenčíně, kde potřeboval tamní celek trochu pomoci od starších hráčů. Teď už nad tím ale nepřemýšlím. Důležité teď je zapadnout do týmu, s některými hráči jsem už hrál, takže to snad nebude složité. Budu se snažit, abych byl platný hráč.

Zatím jste tu jen do konce prosince. Máte velkou motivaci zůstal v sešívaném dresu do konce sezóny?
Na to vůbec nemyslím, já se budu snažit hrát, jak nejlépe umím. Co se bude dít poté, uvidíme později.

Jak to vůbec vypadalo před derby? Kdy jste se připojil k týmu?
Seběhlo se to poměrně rychle, v sobotu jsem dorazil do Prahy a hned jsem byl na tréninku a v neděli rovnou do zápasu. Je škoda, že jsem nehrál nějaké zápasy předtím, mohl jsem být lépe připraven.

Jaké to je hrát hned po příchodu v elitní formaci s Bednářem?
S Jardou Bednářem je radost hrát. Má neskutečný přehled a klid na hokejce. Důležité pro mě je to, že já bych mu měl vytvářet šance, ze kterých on bude moci skórovat. Proto se musím do toho co nejdříve dostat, abychom začali dávat góly, kterých v poslední době nebylo příliš. Od hráčů v první pětce se očekává určitá produktivita a věřím, že to přijde.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více