Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
5.12.2013

Slavia nedala Kometě šanci, uťala smolnou sérii a slaví 500. triumf v extralize

28. kolo, čtvrtek 5.12.2013, Slavia - Kometa Brno
Slavia
3:0
2:0, 1:0, 0:0
Kometa Brno

Branky a nahrávky: 4. Bednář (J.Doležal, Vrdlovec), 14. Žejdl (Wharton, Skokan), 30. Stránský (Klhůfek). Rozhodčí: Turčan, Horák – Charvát, Frodl. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Diváci: 3 520. Střely na branku: 35:35. Průběh utkání: 3:0.

Sestavy

Slavia

Furch – Holub, Kadlec, Wharton, Kolařík, Štich, Valach, Šenkeřík, Knot – Krenželok, Žejdl, Bednář – Tomica, Růžička, Skokan – Doležal J., Vrdlovec, Bednář – Doležal T., Klhůfek, Stránský

Kometa Brno

Čiliak – Hanzlík, Nosek, Kempný, Kováčik, Žižka, Kuboš, Dujsík – Hruška, Čermák, Brendl – Káňa, Němec, Svoboda – Burian, Koreis, Dočekal – Wasserbauer, Zohorna, Jenyš

Sešívaní potvrdili, že se jim proti Kometě hraje dobře a potěšili všechny čerty a Mikuláše, kteří do O2 areny dorazili. S vynikajícím Bednářem v čele podali dobrý výkon a navíc Dominik Furch udržel pátou nulu v sezoně. Výhra je o to důležitější, že se Slavii podařilo ukončit sedm zápasů trvající sérii proher.

Slavia začala třetinu aktivněji a ve čtvrté minutě se po dlouhé době trefil její kanonýr Jaroslav Bednář. Jeho gól musel ještě posvětit videorozhodčí, protože došlo k posunutí branky. Potvrdil však, že Bednář dokázal najít místo mezi tyčkou a Čiliakovým betonem a Slavia se tak dostala do vedení.

Kometa se pak blýskla především během své první přesilové hry a to hned ve dvou jasných gólových příležitostech. Nejprve Němec našel před brankou osamoceného Žižku, brankář Furch se ale stihl bravurně přesunout a střelu betonem zblokovat. Následně po prudké střele Kempného a Hruškově teči zachránila Slavii horní tyčka.

I po přesilovce pokračovala Kometa v povedené hře, Slavii však brzo dovolila vrátit se zpátky do tempa, když jí nabídla přesilovou hru. Tu slávisté využili takřka okamžitě. Wharton pálil tvrdě od modré, jeho střelu sice dokázal Čiliak ještě vyrazit, ale přímo před najíždějícího Lukáše Žejdla, který pak okamžitě vypálil pod brankářovu lapačku.

Kometu ale ani druhý inkasovaný gól nepoložil a dobrou hrou si vynutila přesilovku 5 na 3. Ani tu brněnští nevyužili a naopak se počet hráčů na ledě brzy srovnal. První třetina byla sice herně vyrovnaná, Slavia však dokázala své šance lépe zužitkovat a do kabin se tak šlo za stavu 2:0.

Jestli první třetina byla vyrovnaná, tak v té druhé Slavia Kometu k ničemu kloudnému nepustila. Samostatnou akci si užil Bednář, který obehrál několik brněnských hráčů. Pak přihrávkou našel připraveného Žejdla, ten však zblízka nepřesně zakončil.

Ale o chvíli později se v polovině zápasu Slavia svůj náskok zvýšila, když po hrubé chybě v rozehrávce brněnských získal puk Klhůfek, jehož střelu dorazil Jan Stránský . I zbytek třetiny opanovala Slavia, odolala i tlaku, které se Kometě podařilo vyvinout v poslední minutě.

Do závěrečného dějství se domácím nepodařilo přenést dobrou hru z předešlých částí. Velkou šanci měl na holi brněnský Zohorna, jenž přihrávku zpoza branky před Furcha nedokázal patřičně zužitkovat. Trenér domácích Růžička si po této příležitosti raději vyžádal oddechový čas, aby Slavii vrátil klid.

Zbytek zápasu si již Slavia pohlídala a velké drama se nekonalo. Kometu velmi podržel brankář Čiliak, bez jehož dobrého výkonu by hosté mohli utržit výraznější porážku.

Ohlasy trenérů
Vladimír Růžička (Slavia): Je hlavní, že jsme do utkání dobře vstoupili, měli jsme pohyb a tvrdost. Důležité také bylo, že Dominik hned v první přesilovce Komety chytil dva tutové góly. Jak jsme dali na 2:0, tak jsme zápas ovládali. Dvě třetiny jsme podávali jeden z nejlepších výkonů v sezoně. Jsme rádi, že jsme po dlouhé době vyhráli za tři body.

Vladimír Kýhos (Brno): Proti Slavii se nám v sezoně nedaří a dnes se to opět potvrdilo. Musím říct, že Slavia vyhrála zaslouženě. Byla ve všem lepší, v bruslení i důrazu. Jsem zklamaný z výkonu našeho mužstva, ale hráli jsme třetí zápas v šesti dnech.

Autor Alžběta Mufová
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více