Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
6. prosince 2013

Zlepšený výkon podpořila i Bednářova hra ve dvou lajnách. Vyhovuje mi to, říká kanonýr

Jen málokdy se stane, aby měl útočník celkový pobyt na ledě delší než elitní obránce. Ve čtvrtečním utkání Slavie s Kometou se to ale stalo. A důvod byl jednoduchý: Jaroslav Bednář hrál ve dvou formacích. "Dvojité střídání jsem už hrál a vyhovuje mi to," usmíval se po výhře 3:0 střelec vítězné branky.

28 minut, 8 vteřin. Tak dlouho pobyl na ledě útočník Slavie Jaroslav Bednář proti brněnské Kometě. A nadměrné vytížení zkušenému útočníkovi vůbec nevadilo. Vstřelil vítězný gól a v utkání, které skončilo výhrou sešívaných 3:0, byl až do závěrečné sirény k nezastavení.

"Cítil jsem se dobře, takové tempo mi vyhovuje," usmíval se Bednář po zápase, kterým slávisté uťali sérii sedmi porážek v řadě. Stejnou dobu také čekala sama letní posila na gólový příspěvek, ve čtvrtek ale konečně smůla opadla.

Bednář totiž ve čtvrté minutě otevřel skóre utkání, když doklepl do branky nepřesnou střelu Jiřího Doležala. Přestože si nejprve myslel, že gól nebude kvůli posunuté brance uznán. "Nedávno jsem viděl ten gól Sparty v Třinci, který rozhodčí neuznali, a myslel jsem si, že tohle bude to samé," připustil. Videorozhodčí ale nakonec odhalil, že při Bednářově střele se kotouč dostal za brankovou čáru ještě předtím, než se brněnská klec vychýlila.

Kdo by si myslel, že postupem času na "Bedýnku" dolehne únava, byl krutě na omylu. Sedmatřicetiletý útočník totiž proháněl obránce Komety až do samotného konce. "Mám to takhle rád. Už jsem to hrál v Omsku a před pěti lety i tady ve Slavii. Jde o to si jen rozfázovat střídání a nepřetahovat pobyt na ledě," odtajnil recept.

Bednářova hra ve dvou pětkách sice byla velice důležitým aspektem ve slávistické výhře, sám zkušený kanonýr ale upozornil, že celý tým hrál po delší době tak, jak je od něj vyžadováno. "Konečně jsme hráli od první minuty. Nechybělo nám nasazení, jako v minulých zápasech, a člověka to pak hned víc baví," připomněl kritiku, kterou na družstvo seslal po minulém nepovedeném utkání na Kladně.

S Bednářovým přínosem byl po duelu pochopitelně spokojen i trenér Růžička, jenž připustil, že Bednáře bude ve dvou formacích nasazovat častěji. "Pokud se hraje obden, tak je to samozřejmě velký zápřah, když je ale mezi zápasy větší mezera, tak se to dá zvládnout," uzavřel slávistický kouč.

Autor Václav Baumann
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více