Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
7.12.2013

Junioři padli o gól s Chomutovem

24. kolo, sobota 7.12.2013, Chomutov - Slavia
Chomutov
4:3
0:2, 2:0, 2:1
Slavia

Branky a nahrávky: 34. Šťovíček (Tejnor), 36. Peštuka (Huňady, Havel), 48. Paleček (Hlava), 55. Hlava (Peštuka) – 10. Novák M. (Andres), 10. Kellerstein, 59. Tomek (Růžička). Rozhodčí: Turčan – Hinčica, Kilian. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. Diváci: 154. Průběh utkání: 0:2, 4:2, 4:3.

Sestavy

Chomutov

Dvořák – Meliško, Ringler, Drobný, Cestr, Havel, Michálek, Černý, Tejnor – Šťovíček Jindra, Vrána, Hlava, Paleček, Veselý, Bednář, Peštuka, Huňady, Kaše D.

Slavia

Frodl – Novák M., Mašín, Saňa, Hochel, Růžička, Drahorád, Leština, Bureš – Červený, Kellerstein, Török, Presheva, Petzelt, Ječný, Brzák, Hlinka, Jedlička, Tomek, Andres, Navrátil

Červenobílí načali duel skvěle a po první části vedli o dvě branky. Poté ovšem Piráti srovnali krok a dokonce se i dostali do vedení. Slávisté se snažili alespoň o srovnání, ale zvládli už jen snížit.

Druhý zápas ve dvou dnech zahájili Piráti ofenzivně. Paleček, Vrána a od modré pálící Šťovíček nepřekonali slávistického brankáře. Domácí měli ještě několik příležitostí, ovšem radost z otevření skóre měli slávisté. V přesilovce se z dorážky prosadil MAREK NOVÁK. Slavii jednogólové vedení nestačilo. Další příspěvek do sítě přišel pár desítek vteřin po prvním gólu, když se v individuální akci prosadil ADAM KELLERSTEIN. Obraz hry se rázem změnil. Slávisté nabuzeni rychlým obratem pokračovali v útočných výpadech. Dvořák si musel poradit s ostrými střelami Andrese a Kellersteina. K závěru třetiny se ještě pokusili Piráti vyrovnat poté, co nadějně pálil Michálek a Ringler. Stav zůstal nezměněn a první dvacetiminutovku opanovala Slavia.

Druhou část zahájila Slavie v tempu podobném, jako hrála většinu první části. Saniho střelu kryl Dvořák s obtížemi, poradit si musel poradit i se střelou Töröka. Piráti postupně zlepšili obranou hru a dařilo se jim zatápět Slavii i při svých útocích. V jedné z šancí trefil Jindra do masky brankáře Frodla, který nedlouho poté famózně zasáhl proti Peštukovi. Nedobytnost jeho brány vydržela, až do okamžiku, kdy MARTIN ŠŤOVÍČEK projel kolem obránců a přesně zakončil. Pirátům snížení nestačilo a nadále nebezpečně operovali v útočném pásmu. V přesilovce musel Frodl vychytat nebezpečně dorážejícího Ringlera. Odolat musel i střele Huňadyho. Po něm se ovšem přesně prosadil a vyrovnal JIŘÍ PEŠTUKA a atmosféra napjaté domácí střídačky se uvolnila. Téměř ihned po buly se dopředu protáhl David Kaše, ale sám před brankářem namířil puk vysoko nad bránu. V závěru dvacetiminutovky se mohl vrátit Slavii vedení Jedlička, po jeho pokusu puk jen o kus minul bránu. Do kabin se po čtyřiceti minutách odcházelo za vyrovnaného stavu.

Na úvod třetí třetiny se pokusil vedení na stranu hostů strhnout Hochel, jeho pokus od modré čáry Dvořák dobře viděl. Na druhé straně pálil David Kaše přímo do náruče Frodla. Následně již přišel obrat, když se v signalizované výhodě prosadil TOMÁŠ PALEČEK a poslal svůj tým poprvé do vedení. Rozjetí Piráti mohli vzápětí navýšit, kdyby Ringler místo odkryté klece netrefil padajícího spoluhráče. Za Slavii se k prudké ráně odhodlal Mašín, ale Dvořák s ledovým klidem pokryl střelu. Více se ovšem zapotil jeho brankářský kolega, jelikož čelil úniku Vrány. Brankář Slavie ovšem nezvládl vychytat NICOLASE HLAVU, který poslal puk do protipohybu brankáře po pohledné přihrávce Peštuky. Pro Slavii se zápas nevypadal dobře a tak v závěrečných dvou minutách zkusila hru bez brankáře. Naději pro hosty vykřesal VÁCLAV TOMEK, ale to bylo ze zápasu vše.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více