Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
12. prosince 2013

Králové zvířat se střetnou ve třicátém kole

A bude to souboj, který slibuje hodně atraktivní podívanou. Slavia totiž konečně přerušila nepříznivou bilanci sedmi prohraných zápasů v řadě a konečně vyhrála, a to hned dvakrát za sebou. V tabulce tak začíná malinkými krůčky vstoupat vzhůru. Nováček extraligy z Hradce Králové navíc zatím prožívá snovou sezónu a vyhřívá se na druhé příčce ligové tabulky.

Náš soupeř - Mountfield HK

Klub založen: 1953
Trenér: Peter Draisaitl
Internet: www.hchk.cz
Hvězdy týmu: Jakub Langhammer, Michal Tvrdík, Jiří Šimánek

A i momentální forma našeho soupeře fantastická. Z posledních osmi utkání, prohrál Mountfield jen jedno jediné a to na ledě úřadujícího mistra z Plzně. Ze zbývajících sedmi klání vyválčil rovných sedmnáct bodů!

Největší zbraň soupeře?

Při detailnějším pohledu do statistik našeho příštího soka není příliš těžké ji odhalit. Útočné kvality Hradce jsou sice nesporné, koneckonců 73 vstřelených branek je slušný počin. Ale hlavní podíl úspěchu nese především hodně těžko překonatelná defenziva.

Mountfield má společně se Spartou suveréně nejlepší obranu v celé extralize. Za 29 odehraných kol obdrželi královéhradečtí pouhých 54 branek. Navíc obrana přispívá značným dílem i k ofenzivě. Co se vstřelených branek to taková sláva není, ale 11 asistencí Vydareného a o jednu méně u Mikuše, to už budí respekt.

Konec krize

Slávisté se snad už konečně dostali přes velice špatné období. Poslední dva zápasy to ukázaly nejen výsledkově, ale především i herně. Už v posledních zápasech kdy ještě sešívaní vítězství neurvali, bylo znát, že hra se začíná zlepšovat. V zápase s Brnem to pak už byla stará dobrá Slavia ze začátku sezóny. Tři vstřelené branky a čisté konto mluví za vše.

V posledním klání proti Pardubicím to byl také velice kvalitní zápas, bohužel si pražský celek neohlídal poslední třetinu a bral body až na nájezdy. Konec zápasu byl hodně vyhecovaný, a to nejen kvůli nerozhodnému skóre, ale především kvůli likvidačnímu zákroku Vašíčka na hvězdu utkání Juraje Valacha. Ten zápas nedohrál a otazník visí i nad jeho zítřejším startem.

Na východ Čech míří i velmi početná skupina červenobílých příznivců aby zjistili, jak si Slavia povede na ledě, kde hrála naposledy v letech 93/94. Pokud chcete být u toho, stále je možnost hlásit se na výjezd fanklubu. Zápas začíná v pátek v 18 hodin na Zimním stadionu v Hradci Králové.

Postavení v tabulce

2. Mountfield HK          29   12 – 9 – 3 – 5   73:54  57
7. Slavia 	          29    9 – 6 – 4 – 10  71:73  43

Posledních pět zápasů

Slavia – Liberec 3:4 SN
Litvínov – Slavia 1:0 SN
Kladno – Slavia 3:1
Slavia – Brno 3:0
Slavia – Pardubice 5:4 SN
Mountfield HK – Liberec 5:2
Plzeň – Mountfield HK 1:2 PP
Sparta – Mountfield HK 2:5
Mountfield HK – Třinec 2:0
Karlovy Vary – Mountfield HK 1:2 SN

Nejproduktivnější hráči

Jaroslav Bednář    28 bodů (15+13)
Lukáš Krenželok    14 bodů (6+8)
Juraj Valach       14 bodů (6+8)
Jiří Šimánek       26 bodů (13+13)
Tomáš Mertl        20 bodů (11+9)
Jaroslav Kudrna    19 bodů (10+9)

Sestavy z minulého kola

Furch – Holub, Kadlec, Wharton, Kolařík, Štich, Valach, Šenkeřík, Knot – Krenželok, Žejdl, Bednář – Tomica, Růžička, SKokan – Doležal J., Jelínek, Bednář – Doležal T., Klhůfek, Stránský Kantor – Harant, Vydarený, Pláněk, Mikuš, Ptáček, Jank – Dej, Mertl, Šimánek – Červený, Langhammer, Květoň – Švagrovský, Tvrdík, Škoda – Švihálek, Knotek, Rousek.
Autor Michal Borovan
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více