Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
13.12.2013

Slavia smetla Hradec šesti góly, blýskli se tříbodoví Růžička s Bednářem

30. kolo, pátek 13.12.2013, Mountfield HK - Slavia
Mountfield HK
1:6
0:2, 1:1, 0:3
Slavia

Branky a nahrávky: 26. Šimánek (Vydarený, Dej) – 12. Klhůfek (Stránský, Valach), 20. Valach (Skokan), 37. Růžička (Kadlec, Bednář), 43. Skokan (Růžička, Kolařík), 50. Bednář (Valach), 58. Růžička (Žejdl, Bednář). Rozhodčí: Hribik, Jeřábek – Kajínek, Hejl. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:3 . Diváci: 5304.

Sestavy

Mountfield HK

Kantor (43. Kacetl) - Harant, Vydarený, Pláněk, Mikuš, Ptáček, Frühauf, od 35. navíc Prokop - Dej, Mertl, Šimánek - Červený, Marha, L. Květoň - Tvrdík, Langhammer, Škoda - Švihálek, Knotek, Rousek.

Slavia

Furch - Kadlec, Holub, Kolařík, Wharton, Valach, Štich, Knot, Šenkeřík - Bednář, Žejdl, Krenželok - Skokan, V. Růžička ml., Tomica - Stránský, Klhůfek, J. Doležal - P. Jelínek, Sklenář.

Hokejisté Slavie potvrdili návrat formy a na východočeském ledě rozmetali Hradec Králové jasně 6:1. Extraligový nováček byl horší ve všech směrech a ve třetí části už tak trochu rezignoval, což slávisté potrestali hned třemi góly v jeho sítě. Po třech bodech nasbírali Jaroslav Bednář s Vladimírem Růžičkou, opět se činil i obránce Juraj Valach.

Pozvolný začátek zastihl oba týmy ve srovnatelné formě. První vzruch přišel ve čtvrté minutě, kdy ale hradecký Tomáš Mertl v přečíslení nepřekvapil Furcha a na druhé straně z podobné situace pálil mimo Lukáš Krenželok. Pro hradeckou obranu byl největší hrozbou Jaroslav Bednář, zvlášť když opět naskakoval ve dvou formacích.

Hra se postupem času začala otevírat. Před Pavlem Kantorem zůstal chvíli volný Jakub Sklenář, na nějž dokázal právě Bednář procpat kotouč, ale brankář vzešel ze souboje vítězně. Pražané ale stupňovali svou aktivitu, která je ve dvanácté minutě společně s chybou hradecké obrany dostala do vedení. V přečíslení dva na jednoho nechal Stránský přejet svého protivníka situaci a pak narýsoval krásnou přihrávku na hokejku Pavla Klhůfka, který se před prázdnou bránou nemohl mýlit – 0:1.

Za Hradec se pokoušela odpovědět tradičně elitní formace, ji i všechny ostatní ale spolehlivě zastavovala slávistická defenzíva v čele se sebejistým Furchem. 48 vteřin před sirénou pak hosté zasadili svému soupeři další úder! Do branky si skrz Kantorovu výstroj našla cestu dalekonosná rána Juraje Valacha, což pro Mountfield znamenalo další nepříjemný moment a už dvoubrankové manko – 0:2.

První dějství nenabídlo ani jedno vyloučení, první trest přišel až po necelých čtyřech minutách toho druhého. A hned z toho byla využitá přesilovka! K dispozici ji dostal Hradec a chvíli před koncem Holubova trestu obkroužil Vydarený bránu, načež přiťukl puk mezi kruhy Jiřímu Šimánkovi. Hradecký reprezentant nedal ranou z první Furchovi žádnou šanci a dostal svůj tým do kontaktu – 1:2!

Jenže do dalších gólových příležitostí už Východočechy výtečně hrající zadní řady Slavie nepouštěly. Hodně zajímavý pokus naopak přišel v polovině utkání z hokejky Petra Jelínka, který převzal na útočné modré přihrávku a střelou zpoza beka donutil Kantora k pekelně rychlému zásahu betonem.

Slávisté dostali první početní výhodu ve 36. minutě a netrvalo to dlouho, než byla zdvojena. Deje totiž na trestné následoval Červený, a to byla pro hosty šance, kterou nemohli pohrdnout. Kadlecovu ránu od modré ještě Kantor vyrazil, ale na pravé straně byl na dorážku velmi dobře připraven Vladimír Růžička, jenž okamžitě přišpendlil černou gumu do bližšího růžku – 1:3.

Hradec po druhém návratu z kabin ještě chtěl změnit vývoj souboje, aktivita mu ale byla málo platná. Ani ne po třech minutách totiž inkasovat čtvrtý direkt. Růžička našel od mantinelu bezchybnou přihrávkou Davida Skokana, který bekhendovým blafákem poslal Pavla Kantora poprvé od 14. kola na střídačku a do brány nastoupil Ondřej Kacetl – 1:4.

Útočná potence byla jedním faktorem slávistického náskoku a později i vítězství, druhým pak byl bezchybný Dominik Furch. Zápas ještě mohl krátce po gólu zdramatizovat Josef Marha, ten ale ani ze dvou jasných šancí zeď v brance neprostřelil. Pak potřetí faulovali domácí, Valach místo střely zvolil přenechání na levou stranu Jaroslavu Bednářovi a tahoun Pražanů stačil zasunout pod přesouvajícím se Kacetlem – 1:5.

Tou dobou už bylo o výsledku dávno rozhodnuto. Slávisté se nikam netlačili a plně nechávali aktivitu na domácích, Hradci se však stále nedařilo vůbec nic. Soupeř naopak potvrdil výtečnou hru v početních výhodách, když tři minuty před koncem dokončil spolupráci Bednáře s Žejdlem u tyče číhající Vladimír Růžička – 1:6.

Ohlasy trenérů
Peter Draisaitl (Mountfield HK): Pro nás to byl jeden z těch dnů, kdy by měl člověk zůstat v posteli a na nic nesahat. Jenomže my jsme udělali tu zásadní chybu, že jsme vstali, a na co jsme sáhli, to bylo špatně. Zápas pak už v podstatě jinak ani skončit nemohl.

Ondřej Weissman (HC Slavia Praha): Jsme šťastni, že jsme v Hradci uhráli tři body, které jsou pro nás strašně důležité. Chci pochválit celé mužstvo, protože předvedlo perfektní výkon. Hráli jsme zodpovědně dozadu, proměnili přesilovky a bylo to od nás jedno z nejlepších utkání za poslední dobu.

Autor Martin Voltr, Ondřej Huml
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více